Rigatoni με ραγού λαχανικών και καπνιστό τυρί

Εμφανίσεις: 3.622
Rigatoni με ραγού λαχανικών και καπνιστό τυρί
Υλικά:
200 γρ. τυρί scamorza (σκαμόρζα)
400 γρ. rigatoni (ζυμαρικά ριγκατόνι)
100 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο)
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο
50 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες (1 τεμ.)
200 γρ. μελιτζάνες (1 τεμ.)
200 γρ. κολοκυθάκια (2 τεμ.)
3 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
30 γρ. βασιλικός φρέσκος


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : ριγκατόνι με λαχανικά: ριγκατόνι στο φούρνο: ραγού λαχανικών | Chickpeas calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε πρώτα τη μελιτζάνα και συνεχίζουμε με την πιπεριά ψιλοκομμένη και στη συνέχεια τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τα φύλλα του βασιλικού χοντροκομμένα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Τέλος, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί scamorza κομμένο σε κύβους και 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο Pecorino Romano και ανακατεύουμε καλά.

Στο μεταξύ, βράζουμε τα rigatoni σε άφθονο νερό για λίγα λεπτά (να μη μαλακώσουν πολύ), τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε όρθια σε ένα ταψί. Τα γεμίζουμε με κουταλιές από το ραγού των λαχανικών με τυρί, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο Pecorino Romano και τα βάζουμε στο φούρνο. Τα ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά περίπου και τα σερβίρουμε ζεστά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες623
Πρωτεΐνες ζωικές17,8 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές11,68 γρ.
Υδατάνθρακες88,97 γρ.
Λιπαρά17,1 γρ.
Σάκχαρα2 γρ.
Φυτικές ίνες4,55 γρ.