Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε πρώτα τη μελιτζάνα και συνεχίζουμε με την πιπεριά ψιλοκομμένη και στη συνέχεια τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τα φύλλα του βασιλικού χοντροκομμένα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Τέλος, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί scamorza κομμένο σε κύβους και 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο Pecorino Romano και ανακατεύουμε καλά.
Στο μεταξύ, βράζουμε τα rigatoni σε άφθονο νερό για λίγα λεπτά (να μη μαλακώσουν πολύ), τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε όρθια σε ένα ταψί. Τα γεμίζουμε με κουταλιές από το ραγού των λαχανικών με τυρί, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο Pecorino Romano και τα βάζουμε στο φούρνο. Τα ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά περίπου και τα σερβίρουμε ζεστά.
Στο μεταξύ, βράζουμε τα rigatoni σε άφθονο νερό για λίγα λεπτά (να μη μαλακώσουν πολύ), τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε όρθια σε ένα ταψί. Τα γεμίζουμε με κουταλιές από το ραγού των λαχανικών με τυρί, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο Pecorino Romano και τα βάζουμε στο φούρνο. Τα ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά περίπου και τα σερβίρουμε ζεστά.