Rigatoni ογκρατέν με κολοκυθάκια, speck και καπνιστό τυρί

Εμφανίσεις: 4.711
Rigatoni ογκρατέν με κολοκυθάκια, speck και καπνιστό τυρί
Υλικά:
50 γρ. speck (σε φέτες)
400 γρ. rigatoni (ζυμαρικά ριγκατόνι)
150 γρ. τυρί μετσοβόνε καπνιστό
100 γρ. κολοκυθάκια (1 τεμ.)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : τυρί καπνιστό: speck: ριγκατόνι | Lentils calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Κόβουμε και το speck σε λωρίδες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά τα κολοκυθάκια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το speck και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.

Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο ταψί.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια με το speck και το τυρί κομμένο σε κύβους. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Ψήνουμε στους 180°C για 5-10 λεπτά, ανάβοντας και το γκριλ για 2 λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο.

Tip:

Αν δεν προτιμούμε την πολύ έντονη γεύση του καπνιστού τυριού σε συνδυασμό με το speck, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τελευταίο με ψιλοκομμένο ζαμπόν.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες613
Πρωτεΐνες ζωικές14,29 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές11,13 γρ.
Υδατάνθρακες83,35 γρ.
Λιπαρά18,74 γρ.
Σάκχαρα0,33 γρ.
Φυτικές ίνες2,94 γρ.