Ρολά κοτόπουλου με μπέικον και λουκάνικα

Εμφανίσεις: 6.810
Ρολά κοτόπουλου με μπέικον και λουκάνικα
Υλικά:
200 γρ. λουκάνικα ιταλικά
120 γρ. μπέικον
300 γρ. κοτόπουλο στήθος
2 τεμ. σκόρδα
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
100 γρ. κολοκυθάκια (1 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
25 ml ελαιόλαδο (5 κουτ. σούπας)
4 γρ. φασκόμηλο
2 πρέζες θυμάρι αποξηραμένο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με κοτόπουλο στήθος | συνταγή με μπέικον | αλάτι συνταγή | κρασί λευκό συνταγή | σκόρδα | Cannelloni calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε λεπτές ισόπαχες φέτες (κατά προτίμηση με έναν κόφτη λαχανικών).

Απλώνουμε τις φέτες του κοτόπουλου στον πάγκο εργασίας και τις χτυπάμε ελαφρά, τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.

Παίρνουμε μία μία τις φέτες του μπέικον και βάζουμε πάνω τους από μία φέτα κοτόπουλου και από μία φέτα κολοκυθάκι. Τέλος, βάζουμε και από ένα κομμάτι λουκάνικο, τυλίγουμε κάθε ένα ρολό και το στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε τα ρολά και τα τηγανίζουμε καλά. Προσθέτουμε το λευκό κρασί, τις σκελίδες του σκόρδου, τα φύλλα του φασκόμηλου και λίγο θυμάρι.

Ψήνουμε τα ρολά με σκεπασμένο σκεύος για 15 λεπτά περίπου κι αν είναι απαραίτητο προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Τα ρολά σερβίρονται ζεστά, συνοδευόμενα από βραστά λαχανικά και σαλάτα εποχής.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες427
Πρωτεΐνες ζωικές29,18 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,33 γρ.
Υδατάνθρακες1,67 γρ.
Λιπαρά29,93 γρ.
Σάκχαρα0,33 γρ.
Φυτικές ίνες0,33 γρ.