Εκτέλεση συνταγής
Ζητάμε στον κρεωπόλη μας να μας ξεκοκαλίσει τα μπούτια ή μια ολόκληρη γαλοπούλα. Κρατάμε τα κόκαλα θα τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε τη σάλτσα( δείτε ζωμούς και σάλτσες ). Στρώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μας δύο φύλλα μεμβράνης 40 cm . Ακουμπάμε τη γαλοπούλα σε σειρά ( ανάμεικτο στήθος μπούτι ) και στρώνουμε άλλα δύο φύλλα μεμβράνη από πάνω. Χρησιμποιούμε ένα μπάτη κρέατος για να πατάμε πολύ καλά το κρέας ώςτε να γίνει ένα παραλληλόγραμο με 5-6 mm περίπου πάχος. Αφού απλώσαμε καλά το κρέας βγάζουμε τα επάνω φύλλα μεμβράνης και αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα κάστανα, το κουκουνάρι, το φρέσκο λουκάνικο και τις σταφίδες. Ξεκινάμε να γεμίσουμε το κρέας , αλατοπιπερώνουμε την επιφάνεια, απλώνουμε τον κιμά ομοιόμορφα και στο κάτω μέρος του παραλληλογραμου απλώνουμε στη σειρά τη γέμιση με τα κάστανα και τυλίγουμε το ρολό με τη βοήθεια της μεμβράνης. Αφού το τυλίξουμε το σφίγγουμε στρίβωντας τις άκρες της μεμβράνης. Τυλίγουμε το ρολό με ακόμα δύο φύλλα αλουμινόχαρτο σφιχτά. Βράζουμε το ρολό σε νερό σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά με το καπάκι κλειστό και στη συνέχεια αφήνουμε το κρέας να κρυώσει μέσα στο νερό. Παράλληλα καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, βαζουμε το μέλι , τη ζάχαρη και τα κρεμμυδακια σε ένα κατσαρολάκι με καπάκι και τα καραμελώνουμε για 3 λεπτά στη συνέχεια βάζουμε το ξύδι , το αλάτι και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη. Ξετυλίγουμε το ρολό αφού έχει κρυώσει και το σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος με λίγο ελαιόλαδο για να ροδίσει κόβουμε το κρέας και το σερβίρουμε με τα κρεμμυδάκια. Μπορούμε να σερβίρουμε και με αχλάδια ποσέ και σάλτσα ρόδι ή συκόμελο.