Σούπα με πλιγούρι κριθαριού, ντομάτες και βότανα

Εμφανίσεις: 5.409
Σούπα με πλιγούρι κριθαριού, ντομάτες και βότανα
Υλικά:
250 γρ. πλιγούρι κριθαριού
150 γρ. φασόλια χάντρες
100 γρ. ντομάτες φρέσκιες (1 τεμ.)
50 γρ. σέλινο (2 κοτσάνια)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
50 γρ. καρότα (1 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
5 γρ. βασιλικός φρέσκος
10 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες κρεμμύδι ξερό μέτριο | πλιγούρι κριθαριού | συνταγές με σέλινο | ντομάτες φρέσκιες | αλάτι συνταγές | Almonds calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε κύβους.

Κόβουμε και το σέλινο σε χοντρά κομμάτια. Τέλος, κόβουμε και το κρεμμύδι σε μικρούς κύβους, τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε για λίγο.

Προσθέτουμε και το πλιγούρι κριθαριού και ρίχνουμε νερό, τόσο ώστε να καλυφθούν πλήρως όλα τα υλικά μας.

Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου και μετά προσθέτουμε τα φασόλια και ψιλοκομμένο τον μαϊντανό και τον βασιλικό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά ακόμη και κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε κύβους και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μερικές βράσεις. Προσθέτουμε το αλάτι και μόλις αφαιρέσουμε το σκεύος μας από τη φωτιά, ραντίζουμε τη σούπα μας με το ελαιόλαδο και το πιπέρι μας φρεσκοτριμμένο και τη σερβίρουμε καυτή.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες278
Πρωτεΐνες φυτικές1,35 γρ.
Υδατάνθρακες5,03 γρ.
Λιπαρά2,5 γρ.
Σάκχαρα2,75 γρ.
Φυτικές ίνες0,76 γρ.