Λαχανόσουπα με πλιγούρι κριθαριού σε κολοκύθα

Εμφανίσεις: 4.552
Λαχανόσουπα με πλιγούρι κριθαριού σε κολοκύθα
Υλικά:
250 γρ. πλιγούρι κριθαριού
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
80 γρ. prosciutto cotto (1 φέτα)
2 λίτρα ζωμός λαχανικών
250 γρ. λάχανο λευκό
1 κιλό κολοκύθα (μία ολόκληρη 1 κιλού ή παραπάνω)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με πλιγούρι κριθαριού | πλιγούρι κριθαριού συνταγή | πλιγούρι κριθαριού | πλιγούρι κριθαριού συνταγές | πιπέρι μαύρο | Carrots calories

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνουμε την κολοκύθα και κόβουμε την κορυφή της σαν να αφαιρούμε ένα καπάκι. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τους σπόρους και το κεντρικό τμήμα με τις ίνες από το εσωτερικό της και κόβουμε προσεκτικά τα κομμάτια κοντά στο φλοιό, χωρίς να τον καταστρέψουμε.

Κόβουμε το λάχανο σε λεπτές λωρίδες και το πλένουμε. Παίρνουμε το κομμάτι της κολοκύθας που έχουμε αφαιρέσει, το καθαρίζουμε από τους σπόρους και τις ίνες και το κόβουμε σε κύβους.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σιγοβράσει με λίγο λάδι, στη συνέχεια προσθέτουμε και το prosciutto και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ρίχνοντας και το λάχανο με τους κύβους της κολοκύθας.

Προσθέτουμε και το πλιγούρι κριθαριού και λίγο ζωμό λαχανικών. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας τον υπόλοιπο ζωμό λίγο λίγο και μαγειρεύουμε ώσπου το πλιγούρι μας να έχει βράσει και η σούπα μας να είναι πηχτή.

Αμέσως αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τη σούπα μας πολύ ζεστή, μέσα στο κέλυφος της κολοκύθας.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες411
Πρωτεΐνες ζωικές5,1 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,55 γρ.
Υδατάνθρακες34,14 γρ.
Λιπαρά9,43 γρ.
Σάκχαρα3,68 γρ.
Φυτικές ίνες15,69 γρ.