Ταμπουλέ με φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα

Εμφανίσεις: 3.584
Ταμπουλέ με φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα
Υλικά:
1 κρεμμύδι ξερό κόκκινο (μικρό)
150 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
150 γρ. πλιγούρι
3 τεμ. σκόρδα
75 γρ. φιστίκια αράπικα (ανάλατα και ξεφλουδισμένα)
1 λεμόνι (το ξύσμα και τον χυμό)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
25 γρ. μαϊντανός
15 γρ. δυόσμος


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με πλιγούρι | κρεμμύδι ξερό κόκκινο | δαμάσκηνα αποξηραμένα | αλάτι συνταγές | δαμάσκηνα αποξηραμένα συνταγή | Raisins calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι, το σκεπάζουμε με μπόλικο βραστό νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει για 15 λεπτά.

Σε ένα δεύτερο μπολ μεγάλο, ανακατεύουμε τα φιστίκια, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο λιωμένο, τον μαϊντανό και το δυόσμο ψιλοκομμένο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού και τα δαμάσκηνα κομμένα σε φέτες.

Στραγγίζουμε το πλιγούρι σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά μας.

Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες379
Πρωτεΐνες φυτικές8,37 γρ.
Υδατάνθρακες27,23 γρ.
Λιπαρά14,42 γρ.
Σάκχαρα22,29 γρ.
Φυτικές ίνες5,99 γρ.