Πίτσα με αντσούγιες

Εμφανίσεις: 4.196
Πίτσα με αντσούγιες
Υλικά για τη ζύμη:
250 ml νερό
10 γρ. ζάχαρη (1 κουτ. γλυκού)
500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
8 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
3 πρέζες αλάτι (1 κουτ. σούπας)
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)

Υλικά για τη γέμιση:
200 γρ. αντσούγιες σε λάδι (15 τεμ.)
200 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια)
500 ml σάλτσα ντομάτας
2 πρέζες πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες ζάχαρη συνταγές | συνταγές με τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) | συνταγή με νερό | συνταγές με ζάχαρη | συνταγές με νερό | Cream calories

Εκτέλεση συνταγής

Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό, αλλάζοντας και το εξάρτημα στο μίξερ βάζοντας τον γάντζο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το νερό και πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το λάδι.

Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια. Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα. Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε τις μπάλες της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα. Αν αυτό είναι αδύνατο, τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά τουλάχιστον σκεπασμένες.
Κόβουμε 4 λαδόκολες για ταψί διαμέτρου 22 εκ. και ανοίγουμε τη ζύμη λεπτή. Αλείφουμε τη σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε τις αντσούγιες, αφού πρώτα τις στραγγίξουμε. Προσθέτουμε το πιπέρι και ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, τις βγάζουμε από το φούρνο, απλώνουμε τη mozzarella στην επιφάνεια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τα ταψιά από το φούρνο και σερβίρουμε την πίτσα αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες541
Πρωτεΐνες ζωικές15,86 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές9,12 γρ.
Υδατάνθρακες66,33 γρ.
Λιπαρά15,61 γρ.
Σάκχαρα2,2 γρ.
Φυτικές ίνες2,53 γρ.