Πίτσα με mozzarella, ντοματίνια, κολοκυθάκια, prosciutto και δυόσμο

Εμφανίσεις: 7.920
Πίτσα με mozzarella, ντοματίνια, κολοκυθάκια, prosciutto και δυόσμο
Υλικά για τη ζύμη:
250 ml νερό
10 γρ. ζάχαρη (1 κουτ. γλυκού)
500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
8 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
3 πρέζες αλάτι (1 κουτ. σούπας)
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)

Υλικά για τη σάλτσα ντομάτα:
400 γρ. ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα)
4 γρ. ζάχαρη (1 πρέζα)
2 πρέζες αλάτι
3 πρέζες ρίγανη

Υλικά για τη γέμιση:
200 γρ. prosciutto cotto
380 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια)
100 γρ. ντοματίνια
200 γρ. κολοκυθάκια (με τον ανθό)
20 γρ. δυόσμος


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες ζάχαρη συνταγή | ζάχαρη | μαγιά ξηρή | συνταγές με ζάχαρη | νερό συνταγές | Walnuts calories

Εκτέλεση συνταγής

Η ζύμη: Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό, αλλάζοντας και το εξάρτημα στο μίξερ βάζοντας τον γάντζο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το νερό και πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το λάδι.

Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια. Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα. Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε τις μπάλες της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα. Αν αυτό είναι αδύνατο, τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά τουλάχιστον σκεπασμένες.

Η σάλτσα: Με το mini pimmer πολτοποιούμε την ντομάτα μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη. Τέλος, προσθέτουμε και τη ρίγανη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα (η ρίγανη δεν μπαίνει όταν πολτοποιούμε, για να μη μας μαυρίσει το μείγμα).

Βγάζουμε τη ζύμη μας από το ψυγείο, την πλάθουμε σε τέσσερα στρογγυλά κομμάτια και τα ανοίγουμε με έναν πλάστη. Στη συνέχεια αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε τη mozzarella χοντροτριμμένη, τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το prosciutto και τα φύλλα του δυόσμου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 250°C.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες937
Πρωτεΐνες ζωικές30,52 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές14,74 γρ.
Υδατάνθρακες106,42 γρ.
Λιπαρά36,54 γρ.
Σάκχαρα8,61 γρ.
Φυτικές ίνες5,45 γρ.