Πολίτικα μπατόν σαλέ

Εμφανίσεις: 3.956
Πολίτικα μπατόν σαλέ
Υλικά:
150 γρ. μαγειρικό λίπος
100 ml νερό
150 γρ. βούτυρο (νωπό)
2 αυγά
50 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
10 γρ. μαγιά ξηρή
5 πρέζες αλάτι (15 γρ.)
10 γρ. μαχλέπι (τριμμένο σκόνη)

Υλικά για την επάλειψη:
50 γρ. σουσάμι μαύρο
50 γρ. σουσάμι λευκό
2 κρόκοι αυγού


Προτεινόμενες μερίδες: 50

Ετικέτες σουσάμι μαύρο συνταγές | συνταγή με μαγειρικό λίπος | αυγά συνταγές | συνταγές με μαγειρικό λίπος | νερό |

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά και τα αναμειγνύουμε, προσθέτοντας λίγο-λίγο το νερό μέχρι το μείγμα μας να γίνει ζύμη. Στη συνέχεια, τη βγάζουμε από το μίξερ και με τα χέρια μας πλάθουμε τα μπατόν σαλέ.

Τέλος, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και με ένα πινέλο τα αλείφουμε σε όλη την επιφάνειά τους και ρίχνουμε αμέσως τα σουσάμια αναμεμειγμένα, έτσι ώστε να κολλήσουν πάνω στο αυγό.

Τα ψήνουμε στους 180°C για 30 με 40 λεπτά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες107
Πρωτεΐνες ζωικές0,4 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,11 γρ.
Υδατάνθρακες8,83 γρ.
Λιπαρά3,02 γρ.
Σάκχαρα1,12 γρ.
Φυτικές ίνες0,31 γρ.