Pizza Caprese (σάλτσα τομάτας, φρέσκια mozzarella, φρέσκια τομάτα, ρόκα, φλούδες parmigiano-reggiano και κρέμα από βαλσάμικο)

Εμφανίσεις: 6.107
Pizza Caprese (σάλτσα τομάτας, φρέσκια mozzarella, φρέσκια τομάτα, ρόκα, φλούδες parmigiano-reggiano και κρέμα από βαλσάμικο)
Υλικά για τη ζύμη:
250 ml νερό
10 γρ. ζάχαρη (1 κουτ. γλυκού)
500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
8 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
3 πρέζες αλάτι (1 κουτ. σούπας)
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)

Υλικά για τη σάλτσα ντομάτα:
400 γρ. ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα)
4 γρ. ζάχαρη (1 πρέζα)
2 πρέζες αλάτι
3 πρέζες ρίγανη

Υλικά για τη γέμιση:
2 ντομάτες φρέσκιες (μέτριες)
100 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα σε μπαστούνι)
80 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano σε φλούδες (παρμεζάνα σε φλούδες)
200 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια)
0.15 150γρ ρόκα baby (τα φύλλα)

Υλικά για το σιρόπι βαλσάμικο:
25 γρ. μέλι
60 ml ξίδι βαλσάμικο
35 ml ελαιόλαδο


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγή με ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα) | νερό | τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) | συνταγές με τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) | ζάχαρη | Broad beans calories

Εκτέλεση συνταγής

Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό, αλλάζοντας και το εξάρτημα στο μίξερ βάζοντας τον γάντζο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το νερό και πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το λάδι.

Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια. Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα. Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε τις μπάλες της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα. Αν αυτό είναι αδύνατο, τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά τουλάχιστον σκεπασμένες.

Στη συνέχεια, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε και αλείφουμε τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε τη mozzarella σε μπαστούνι τριμμένη και τη φρέσκια mozzarella κομμένη σε ροδέλες και ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά.

Μόλις βγει η πίτσα από το φούρνο, προσθέτουμε τη ρόκα και τις φλούδες από Parmigiano-Reggiano, ραντίζουμε με λίγο σιρόπι βαλσάμικο και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες646
Πρωτεΐνες ζωικές10,7 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές9,76 γρ.
Υδατάνθρακες76,82 γρ.
Λιπαρά21,96 γρ.
Σάκχαρα10,74 γρ.
Φυτικές ίνες3,61 γρ.