Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με μία πρέζα αλάτι. Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε λίγο ζεστό νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Στη συνέχεια, την προσθέτουμε στο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να είναι λεία και απαλή.
Ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια και της δίνουμε σχήμα μπάλας και την τοποθετούμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε σε ένα ζεστό μέρος για 45 λεπτά.
Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη, δημιουργώντας ένα στρογγυλό φύλλο με ½ εκ. πάχος. Το ραντίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, το μπέικον κομμένο σε λωρίδες, το τυρί κομμένο σε κομμάτια, τις αντζούγιες ψιλοκομμένες και τον μαϊντανό χοντροκομμένο. Ραντίζουμε με άλλες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μία πρέζα πιπέρι.
Πιάνουμε τη ζύμη από κάτω και τη διπλώνουμε προς το εσωτερικό έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ρολό και το πιέζουμε ελαφρά.
Τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει λαδόκολλα και το διπλώνουμε σε σχήμα πέταλου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.
Σερβίρουμε τη schiacciata ζεστή ή και κρύα.
Ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια και της δίνουμε σχήμα μπάλας και την τοποθετούμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε σε ένα ζεστό μέρος για 45 λεπτά.
Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη, δημιουργώντας ένα στρογγυλό φύλλο με ½ εκ. πάχος. Το ραντίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, το μπέικον κομμένο σε λωρίδες, το τυρί κομμένο σε κομμάτια, τις αντζούγιες ψιλοκομμένες και τον μαϊντανό χοντροκομμένο. Ραντίζουμε με άλλες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μία πρέζα πιπέρι.
Πιάνουμε τη ζύμη από κάτω και τη διπλώνουμε προς το εσωτερικό έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ρολό και το πιέζουμε ελαφρά.
Τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει λαδόκολλα και το διπλώνουμε σε σχήμα πέταλου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.
Σερβίρουμε τη schiacciata ζεστή ή και κρύα.