Schiacciata με μαϊντανό και μπέικον

Εμφανίσεις: 2.816
Schiacciata με μαϊντανό και μπέικον
Υλικά για τη ζύμη:
110 ml νερό
250 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
25 γρ. μαγιά ξηρή
1 πρέζα αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:
100 γρ. τυρί provolone affumicato (προβολόνε καπνιστό)
100 γρ. μπέικον
40 γρ. αντσούγιες σε λάδι (4 τεμ.)
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια (100 γρ.)
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
100 γρ. μαϊντανός (3 ματσάκια)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες αντσούγιες σε λάδι συνταγές | νερό | μπέικον συνταγή | μπέικον συνταγή | αλάτι συνταγές | Oats calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με μία πρέζα αλάτι. Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε λίγο ζεστό νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Στη συνέχεια, την προσθέτουμε στο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να είναι λεία και απαλή.

Ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια και της δίνουμε σχήμα μπάλας και την τοποθετούμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε σε ένα ζεστό μέρος για 45 λεπτά.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη, δημιουργώντας ένα στρογγυλό φύλλο με ½ εκ. πάχος. Το ραντίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, το μπέικον κομμένο σε λωρίδες, το τυρί κομμένο σε κομμάτια, τις αντζούγιες ψιλοκομμένες και τον μαϊντανό χοντροκομμένο. Ραντίζουμε με άλλες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μία πρέζα πιπέρι.

Πιάνουμε τη ζύμη από κάτω και τη διπλώνουμε προς το εσωτερικό έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ρολό και το πιέζουμε ελαφρά.

Τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει λαδόκολλα και το διπλώνουμε σε σχήμα πέταλου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.

Σερβίρουμε τη schiacciata ζεστή ή και κρύα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες499
Πρωτεΐνες ζωικές13,86 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές18,61 γρ.
Υδατάνθρακες56,33 γρ.
Λιπαρά19,82 γρ.
Σάκχαρα2,52 γρ.
Φυτικές ίνες3,75 γρ.