Focaccia με χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο, γεμιστή με mortadella

Εμφανίσεις: 4.337
Focaccia με χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο, γεμιστή με mortadella
Υλικά :
500 ml νερό
10 γρ. ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
16 γρ. μαγιά ξηρή (2 φακελάκια)
3 πρέζες αλάτι
80 ml ελαιόλαδο
40 γρ. αλάτι χοντρό
1 πρέζα δεντρολίβανο


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες ζάχαρη | συνταγή με αλάτι | ζάχαρη συνταγή | αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις | ζάχαρη συνταγή | Berries calories

Εκτέλεση συνταγής

Η ζύμη:  Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ψιλό αλάτι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό, αλλάζοντας και το εξάρτημα στο μίξερ βάζοντας τον γάντζο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το νερό και πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το λάδι.

Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη.

Στη συνέχεια, την απλώνουμε σε ένα ταψί 20Χ30 εκ. πατώντας την απαλά με τις άκρες των δακτύλων και αποφεύγοντας να τη ζυμώσουμε ξανά γιατί θα σκληρύνει.

Σκεπάζουμε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη focaccia να φουσκώσει ξανά, για 30-40 λεπτά.

Τέλος, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και το φρέσκο δεντρολίβανο και ψήνουμε στους 180°C για 35-40 λεπτά.

Αν θέλουμε, μπορούμε να γεμίσουμε τη λευκή focaccia με mortadella και τυρί ή και οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες564
Πρωτεΐνες φυτικές13,68 γρ.
Υδατάνθρακες97,86 γρ.
Λιπαρά11,32 γρ.
Σάκχαρα1,64 γρ.
Φυτικές ίνες4,06 γρ.