Εκτέλεση συνταγής
Η ζύμη: Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ψιλό αλάτι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό, αλλάζοντας και το εξάρτημα στο μίξερ βάζοντας τον γάντζο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το νερό και πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το λάδι.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη.
Στη συνέχεια, την απλώνουμε σε ένα ταψί 20Χ30 εκ. πατώντας την απαλά με τις άκρες των δακτύλων και αποφεύγοντας να τη ζυμώσουμε ξανά γιατί θα σκληρύνει.
Σκεπάζουμε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη focaccia να φουσκώσει ξανά, για 30-40 λεπτά.
Τέλος, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και το φρέσκο δεντρολίβανο και ψήνουμε στους 180°C για 35-40 λεπτά.
Αν θέλουμε, μπορούμε να γεμίσουμε τη λευκή focaccia με mortadella και τυρί ή και οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη.
Στη συνέχεια, την απλώνουμε σε ένα ταψί 20Χ30 εκ. πατώντας την απαλά με τις άκρες των δακτύλων και αποφεύγοντας να τη ζυμώσουμε ξανά γιατί θα σκληρύνει.
Σκεπάζουμε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη focaccia να φουσκώσει ξανά, για 30-40 λεπτά.
Τέλος, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και το φρέσκο δεντρολίβανο και ψήνουμε στους 180°C για 35-40 λεπτά.
Αν θέλουμε, μπορούμε να γεμίσουμε τη λευκή focaccia με mortadella και τυρί ή και οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας.