Ανοιχτό panzarotti με salame di Milano, φρέσκια mozzarella, κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια

Εμφανίσεις: 7.841
Ανοιχτό panzarotti με salame di Milano, φρέσκια mozzarella, κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια
Υλικά για τη ζύμη:
250 ml νερό
10 γρ. ζάχαρη (1 κουτ. γλυκού)
500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
8 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
3 πρέζες αλάτι (1 κουτ. σούπας)
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)

Υλικά για τη σάλτσα ντομάτα:
400 γρ. ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα)
4 γρ. ζάχαρη (1 πρέζα)
2 πρέζες αλάτι
3 πρέζες ρίγανη

Υλικά για τη γέμιση:
1 κρεμμύδι ξερό κόκκινο
300 γρ. salame di Milano (σαλάμι Μιλάνου)
350 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια)
150 γρ. ντοματίνια


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με νερό | ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα) συνταγές | συνταγές με ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα) | συνταγές με ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα) | ρίγανη | Tuna calories

Εκτέλεση συνταγής

Η ζύμη: Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό, αλλάζοντας και το εξάρτημα στο μίξερ βάζοντας τον γάντζο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το νερό και πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το λάδι.

Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια. Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα. Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε τις μπάλες της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα. Αν αυτό είναι αδύνατο, τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά τουλάχιστον σκεπασμένες.

Η σάλτσα: Με το mini pimmer πολτοποιούμε την ντομάτα μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη. Τέλος, προσθέτουμε και τη ρίγανη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα (η ρίγανη δεν μπαίνει όταν πολτοποιούμε, για να μη μας μαυρίσει το μείγμα).

Βγάζουμε τη ζύμη μας από το ψυγείο, την πλάθουμε σε τέσσερα στρογγυλά κομμάτια και τα ανοίγουμε με έναν πλάστη. Στη συνέχεια αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε τη mozzarella χοντροτριμμένη, το σαλάμι κομμένο σε λεπτές φέτες, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 250°C.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες1106
Πρωτεΐνες ζωικές36,39 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές14,26 γρ.
Υδατάνθρακες109,8 γρ.
Λιπαρά49,05 γρ.
Σάκχαρα9,15 γρ.
Φυτικές ίνες5,17 γρ.