Εκτέλεση συνταγής
Ανακατεύουμε καλά σto μπολ του μίξερ όλο το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο - λίγο το νερό, προσθέτουμε τις ελιές και τη λιαστή ντομάτα, όλα ψιλοκομμένα και τέλος, το λάδι. Ζυμώνουμε με τον γάντζο για 5 λεπτά, ώσπου η ζύμη μας να ομογενοποιηθεί.
Παίρνουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε στρογγυλή φόρμα 26/28 cm. Την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη, για 1 ώρα, σε ζεστό μέρος. Όταν η ζύμη φουσκώσει, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180º C, για 45 λεπτά.
Παίρνουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε στρογγυλή φόρμα 26/28 cm. Την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη, για 1 ώρα, σε ζεστό μέρος. Όταν η ζύμη φουσκώσει, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180º C, για 45 λεπτά.
- Για να είναι γυαλιστερή η επιφάνεια του ψωμιού, έπειτα από το πρώτο τέταρτο ψησίματος, με ένα πινέλο κουζίνας από σιλικόνη αλείφουμε 3-4 φορές την επιφάνειά του με νερό.