Ψωμί με ελιές και λιαστή ντομάτα

Εμφανίσεις: 11.459
Ψωμί με ελιές και λιαστή ντομάτα
Υλικά :
600 ml νερό
300 γρ. ντομάτες λιαστές
20 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι σικάλεως
500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
300 γρ. ελιές μαύρες
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες ζάχαρη | συνταγές με αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις | συνταγή με νερό | συνταγές με ντομάτες λιαστές | νερό | Imam calories

Εκτέλεση συνταγής

Ανακατεύουμε καλά σto μπολ του μίξερ όλο το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο - λίγο το νερό, προσθέτουμε τις ελιές και τη λιαστή ντομάτα, όλα ψιλοκομμένα και τέλος, το λάδι. Ζυμώνουμε με τον γάντζο για 5 λεπτά, ώσπου η ζύμη μας να ομογενοποιηθεί.

Παίρνουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε στρογγυλή φόρμα 26/28 cm. Την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη, για 1 ώρα, σε ζεστό μέρος. Όταν η ζύμη φουσκώσει, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180º C, για 45 λεπτά.

  • Για να είναι γυαλιστερή η επιφάνεια του ψωμιού, έπειτα από το πρώτο τέταρτο ψησίματος, με ένα πινέλο κουζίνας από σιλικόνη αλείφουμε 3-4 φορές την επιφάνειά του με νερό.

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες528
Πρωτεΐνες φυτικές14,68 γρ.
Υδατάνθρακες87,79 γρ.
Λιπαρά12,32 γρ.
Σάκχαρα15,78 γρ.
Φυτικές ίνες12,11 γρ.