Ζύμη πίτσας ολικής αλέσεως

Εμφανίσεις: 8.958
Ζύμη πίτσας ολικής αλέσεως
Υλικά:
250 ml νερό
10 γρ. ζάχαρη (1 κουτ. γλυκού)
100 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
400 γρ. αλεύρι σίτου ολικής άλεσης
12 γρ. μαγιά ξηρή
3 πρέζες αλάτι
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες νερό συνταγή | ζάχαρη | συνταγές με νερό | νερό | νερό συνταγή | Cheese calories

Εκτέλεση συνταγής

Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό, αλλάζοντας και το εξάρτημα στο μίξερ βάζοντας τον γάντζο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το νερό και πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το λάδι.

Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια. Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα. Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε τις μπάλες της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα. Αν αυτό είναι αδύνατο, τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά τουλάχιστον σκεπασμένες.

Με τη ζύμη αυτή μπορούμε να παρασκευάσουμε όλα τα είδη πίτσας, με τα συστατικά της αρεσκείας μας.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες497
Πρωτεΐνες φυτικές17,43 γρ.
Υδατάνθρακες95,41 γρ.
Λιπαρά9,75 γρ.
Σάκχαρα3,09 γρ.
Φυτικές ίνες13,51 γρ.