Εκτέλεση συνταγής
Διαλύουμε τη μαγιά σε 250 ml χλιαρό νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και 4 κουταλιές ελαιόλαδο, ανακατεύουμε δυνατά με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για λίγα λεπτά.
Στο μεταξύ, βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και ανοίγουμε στο κέντρο μια λακκουβίτσα, όπου ρίχνουμε το νερό με τη διαλυμένη μαγιά και το αλάτι. Δουλεύουμε τα συστατικά με ένα πιρούνι και μετά ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα λεία και ελαστική.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια, τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε σε μια επιφάνεια να φουσκώσουν σκεπασμένα με πάνινη πετσέτα κουζίνας, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους (περίπου 2 ώρες).
Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε τέσσερα ταψάκια διαμέτρου 22 εκατοστών, αφού προηγουμένως τα έχουμε λαδώσει.
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και την πιπεριά, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε φέτες όχι πολύ λεπτές. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και στη συνέχεια βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα τηγάνι με ρίγες και τα ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση. Κόβουμε και τη mozzarella σε κύβους.
Παίρνουμε τις τέσσερις βάσεις της focaccia και ρίχνουμε τη mozzarella και τα ντοματίνια. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στους 230°C για 8 λεπτά.
Στη συνέχεια, βγάζουμε τα ταψιά από το φούρνο και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι η focaccia να ροδίσει πολύ καλά και να γίνει τραγανή.
Τη βγάζουμε από το φούρνο και τη σερβίρουμε αμέσως.
Στο μεταξύ, βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και ανοίγουμε στο κέντρο μια λακκουβίτσα, όπου ρίχνουμε το νερό με τη διαλυμένη μαγιά και το αλάτι. Δουλεύουμε τα συστατικά με ένα πιρούνι και μετά ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα λεία και ελαστική.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια, τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε σε μια επιφάνεια να φουσκώσουν σκεπασμένα με πάνινη πετσέτα κουζίνας, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους (περίπου 2 ώρες).
Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε τέσσερα ταψάκια διαμέτρου 22 εκατοστών, αφού προηγουμένως τα έχουμε λαδώσει.
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και την πιπεριά, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε φέτες όχι πολύ λεπτές. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και στη συνέχεια βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα τηγάνι με ρίγες και τα ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση. Κόβουμε και τη mozzarella σε κύβους.
Παίρνουμε τις τέσσερις βάσεις της focaccia και ρίχνουμε τη mozzarella και τα ντοματίνια. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στους 230°C για 8 λεπτά.
Στη συνέχεια, βγάζουμε τα ταψιά από το φούρνο και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι η focaccia να ροδίσει πολύ καλά και να γίνει τραγανή.
Τη βγάζουμε από το φούρνο και τη σερβίρουμε αμέσως.