Γρήγορη πίτα στο τηγάνι με κολοκύθα, σπανάκι και φέτα

Εμφανίσεις: 5.565
Γρήγορη πίτα στο τηγάνι με κολοκύθα, σπανάκι και φέτα
Υλικά:
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
30 γρ. θυμάρι φρέσκο (1 ματσάκι)
80 γρ. τυρί φέτα
0.1 150γρ σπανάκι baby
250 γρ. κολοκύθα
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
150 γρ. φύλλο κρούστας (4 φύλλα)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
3 πρέζες πάπρικα (γλυκιά)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες τυρί φέτα | φύλλο κρούστας συνταγή | θυμάρι φρέσκο | θυμάρι φρέσκο συνταγές | συνταγή με κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο | Swordfish calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες αφήνοντας τη φλούδα και βγάζοντας τα σπόρια. Τη βάζουμε σε ένα ταψί, την αλείφουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το θυμάρι, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και προσθέτουμε και το κρασί. Ψήνουμε στους 180°C για 30-35 λεπτά μαζί με το κρεμμύδι ολόκληρο, χωρίς να το ξεφλουδίσουμε.

Παράλληλα, ζεματίζουμε το σπανάκι (blanchir) για λίγα δευτερόλεπτα, το στραγγίζουμε πολύ καλά από τα υγρά του και το αφήνουμε στην άκρη.

Μόλις ψηθεί η κολοκύθα, αφαιρούμε το ψαχνό από τη φλούδα και το χοντροκόβουμε με μαχαίρι. Ξεφλουδίζουμε και το κρεμμύδι, το χοντροκόβουμε και το ανακατεύουμε με την κολοκύθα.

Σε ένα τηγάνι 26 εκ. ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Απλώνουμε στη βάση δύο φύλλα κρούστας, γεμίζουμε με το μείγμα της κολοκύθας, το σπανάκι και το τυρί που θα τρίψουμε σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια (η διαδικασία πρέπει να γίνει γρήγορα για να μη μας ξεραθεί το φύλλο στο τηγάνι), καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα και διπλώνουμε προς τα μέσα τα πλαϊνά, ραντίζοντάς τα πρώτα με λίγο ελαιόλαδο.

Αφήνουμε την πίτα να ψηθεί για 3-4 λεπτά ώστε να ροδίσει καλά το κάτω φύλλο και με ένα πιάτο την αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και η άλλη πλευρά.

Κόβουμε την πίτα σε ένα ξύλο κοπής και τη σερβίρουμε ζεστή.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες327
Πρωτεΐνες φυτικές4,04 γρ.
Υδατάνθρακες35,12 γρ.
Λιπαρά2,63 γρ.
Σάκχαρα1,18 γρ.
Φυτικές ίνες2,36 γρ.