Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες αφήνοντας τη φλούδα και βγάζοντας τα σπόρια. Τη βάζουμε σε ένα ταψί, την αλείφουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το θυμάρι, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και προσθέτουμε και το κρασί. Ψήνουμε στους 180°C για 30-35 λεπτά μαζί με το κρεμμύδι ολόκληρο, χωρίς να το ξεφλουδίσουμε.
Παράλληλα, ζεματίζουμε το σπανάκι (blanchir) για λίγα δευτερόλεπτα, το στραγγίζουμε πολύ καλά από τα υγρά του και το αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις ψηθεί η κολοκύθα, αφαιρούμε το ψαχνό από τη φλούδα και το χοντροκόβουμε με μαχαίρι. Ξεφλουδίζουμε και το κρεμμύδι, το χοντροκόβουμε και το ανακατεύουμε με την κολοκύθα.
Σε ένα τηγάνι 26 εκ. ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Απλώνουμε στη βάση δύο φύλλα κρούστας, γεμίζουμε με το μείγμα της κολοκύθας, το σπανάκι και το τυρί που θα τρίψουμε σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια (η διαδικασία πρέπει να γίνει γρήγορα για να μη μας ξεραθεί το φύλλο στο τηγάνι), καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα και διπλώνουμε προς τα μέσα τα πλαϊνά, ραντίζοντάς τα πρώτα με λίγο ελαιόλαδο.
Αφήνουμε την πίτα να ψηθεί για 3-4 λεπτά ώστε να ροδίσει καλά το κάτω φύλλο και με ένα πιάτο την αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και η άλλη πλευρά.
Κόβουμε την πίτα σε ένα ξύλο κοπής και τη σερβίρουμε ζεστή.
Παράλληλα, ζεματίζουμε το σπανάκι (blanchir) για λίγα δευτερόλεπτα, το στραγγίζουμε πολύ καλά από τα υγρά του και το αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις ψηθεί η κολοκύθα, αφαιρούμε το ψαχνό από τη φλούδα και το χοντροκόβουμε με μαχαίρι. Ξεφλουδίζουμε και το κρεμμύδι, το χοντροκόβουμε και το ανακατεύουμε με την κολοκύθα.
Σε ένα τηγάνι 26 εκ. ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Απλώνουμε στη βάση δύο φύλλα κρούστας, γεμίζουμε με το μείγμα της κολοκύθας, το σπανάκι και το τυρί που θα τρίψουμε σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια (η διαδικασία πρέπει να γίνει γρήγορα για να μη μας ξεραθεί το φύλλο στο τηγάνι), καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα και διπλώνουμε προς τα μέσα τα πλαϊνά, ραντίζοντάς τα πρώτα με λίγο ελαιόλαδο.
Αφήνουμε την πίτα να ψηθεί για 3-4 λεπτά ώστε να ροδίσει καλά το κάτω φύλλο και με ένα πιάτο την αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και η άλλη πλευρά.
Κόβουμε την πίτα σε ένα ξύλο κοπής και τη σερβίρουμε ζεστή.