Hamburger σουβλάκι

Εμφανίσεις: 2.560
Hamburger σουβλάκι
Υλικά:
1 κρεμμύδι ξερό κόκκινο
4 γρ. κύμινο σε σπόρους (1 κουτ. γλυκού)
7 γρ. κόλιανδρος σε σπόρους (1 κουτ. σούπας)
500 γρ. αρνί (άπαχο, κομμένο σε κιμά)
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 μαρούλι (μέτριο)
1 τεμ. σκόρδο
4 ψωμιά για hamburger
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 γρ. κόλιανδρος
15 γρ. δυόσμος


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες κόλιανδρος σε σπόρους | σκόρδο συνταγές | συνταγή με αρνί | γιαούρτι στραγγιστό συνταγή | συνταγή με πιπέρι μαύρο | Mushrooms calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο. Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.

Βάζουμε τον κιμά, τον κόλιανδρο και το μισό κρεμμύδι στο μπολ του μίξερ, μαζί με δύο πρέζες αλάτι. Σε ένα γουδί συνθλίβουμε τους σπόρους του κόλιανδρου και του κύμινου, προσθέτουμε ένα κουταλάκι στο μείγμα του κιμά και το δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, πλάθουμε 4 μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και στη συνέχεια σκεπασμένα με μεμβράνη, τα βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.

Σε ένα γουδί λιώνουμε τη σκελίδα του σκόρδου και τον δυόσμο και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα από τους σπόρους του κόλιανδρου και του κύμινου, το γιαούρτι και μία πρέζα πιπέρι. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.

Ψήνουμε τα μπιφτέκια στη σχάρα ή στα κάρβουνα για 10 λεπτά περίπου, γυρίζοντας μία ή δύο φορές μέχρι να σκουρύνουν και να είναι πολύ καλά ψημένα.

Κόβουμε τα ψωμιά του hamburger και ψήνουμε τα κομμάτια να φρυγανιστούν από τη μέσα πλευρά. Προσθέτουμε και φύλλα μαρούλι, αφού πρώτα το πλύνουμε καλά, βάζουμε από ένα μπιφτέκι, το μείγμα του γιαουρτιού και τα υπόλοιπα κρεμμύδια. Κλείνουμε με το άλλο κομμάτι του ψωμιού και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες592
Πρωτεΐνες ζωικές33,59 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές5,22 γρ.
Υδατάνθρακες31,82 γρ.
Λιπαρά28,57 γρ.
Σάκχαρα5,57 γρ.
Φυτικές ίνες3,91 γρ.