Κοτολέτες α'λα μιλανέζ

Εμφανίσεις: 4.239
Κοτολέτες α'λα μιλανέζ
Υλικά:
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 κιλό μοσχαρίσιες μπριζόλες (με λίπος)
40 γρ. βούτυρο
2 αυγά
100 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
2 πρέζες αλάτι
3 γρ. μοσχοκάρυδο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις συνταγές | συνταγές με φρυγανιά τριμμένη | φρυγανιά τριμμένη συνταγές | συνταγή με βούτυρο | φρυγανιά τριμμένη | Tequila sunrise calories

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνουμε 4 μπριζόλες και με ένα σφυρί κρέατος τις πατάμε στην εξωτερική τους πλευρά και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις άκρες από τα σημεία που ενώνεται το κόκκαλο με το ψαχνό, έτσι ώστε να αποτρέψουμε το κρέας μας να «κατσαρώσει» και να «σηκώνεται» κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.

Ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα δίσκο ή σε μια επιφάνεια εργασίας. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μία πρέζα μοσχοκάρυδο.

Βυθίζουμε τις αλευρωμένες κοτολέτες πρώτα στο αυγό και μετά τις «τυλίγουμε» με την τριμμένη φρυγανιά, γυρίζοντάς τες από όλες τις πλευρές και πιέζοντας ελαφρά για να κολλάει καλά η φρυγανιά.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις μπριζόλες, γυρίζοντάς τες αρκετές φορές και από τις δύο πλευρές για να μαγειρευτούν καλά και να ροδίσουν.

Κατόπιν, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε ένα μεταλλικό δίσκο, στον οποίο πάνω έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί, ώστε να απορροφηθούν τα υπολείμματα του λαδιού.

Σερβίρουμε τις κοτολέτες μας ζεστές συνοδεύοντάς τες με ό,τι προτιμάμε: Πατάτες τηγανιτές ή πράσινη σαλάτα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες1010
Πρωτεΐνες ζωικές48,48 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές5,51 γρ.
Υδατάνθρακες38,5 γρ.
Λιπαρά48,27 γρ.
Σάκχαρα1,83 γρ.
Φυτικές ίνες2,23 γρ.