Ριζότο με κρασί και φιλέτο λαγού

Εμφανίσεις: 3.084
Ριζότο με κρασί και φιλέτο λαγού
Υλικά για το ριζότο:
320 γρ. ρύζι arborio
750 ml κρασί Barolo
20 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (1 κουτ. σούπας)
50 ml ζωμός κότας
5 γρ. βούτυρο (1/2 κουτ. γλυκού)
0.03 300γρ κρεμμύδια φρέσκα (μόνο οι βολβοί) (2 τεμ.)
3 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)

Υλικά για τον λαγό:
4 κόκκοι μαύρου πιπεριού
10 γρ. θυμάρι φρέσκο (2 κλωναράκια)
260 γρ. λαγός (φιλέτο)
5 γρ. βούτυρο (1/2 κουτ. γλυκού)
4 τεμ. σκόρδα (1 σκελίδα για το μαρινάρισμα και 3 για το μαγείρεμα)
2 πρέζες αλάτι
200 ml κρασί κόκκινο (2 ποτήρια κρασιού)
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)
1 τεμ. δάφνη


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με θυμάρι φρέσκο | συνταγή με κρεμμύδια φρέσκα (μόνο οι βολβοί) | βούτυρο | συνταγές με ρύζι arborio | κρεμμύδια φρέσκα (μόνο οι βολβοί) | Ice cream calories

Εκτέλεση συνταγής

Το ριζότο: Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα τηγανίζουμε σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και το ρύζι και το αφήνουμε να σοταριστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε και 2 ποτήρια κρασί Barolo και σιγοβράζουμε για 18 λεπτά, προσθέτοντας σιγά-σιγά το υπόλοιπο Barolo και τον ζωμό κότας. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε μισή κουταλιά βούτυρο και μία κουταλιά της σούπας Parmigiano-Rggiano τριμμένο και αλατοπιπερώνουμε.

Ο λαγός: Έχουμε βάλει το φιλέτο του λαγού 3 ώρες πριν να μαριναριστεί στο κόκκινο κρασί μαζί με το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, το σκόρδο με τη φλούδα και τους κόκκους πιπεριού.

Όση ώρα μαγειρεύεται το ρύζι στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, το στεγνώνουμε, το αλατοπιπερώνουμε με 2 πρέζες αλάτι και 1 πρέζα πιπέρι και στη συνέχεια το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με μισή κουταλιά βούτυρο, μία κουταλιά ελαιόλαδο, 3 σκελίδες σκόρδο και το θυμάρι που θα πάρουμε από τη μαρινάδα. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά γυρίζοντάς το και από την άλλη πλευρά στα μισά του ψησίματος. Το βγάζουμε από τη φωτιά, το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να σταθεί για λίγη ώρα.

Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό προσθέτοντας πάνω φέτες από το φιλέτο, αφού το κόψουμε κόντρα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες726
Πρωτεΐνες ζωικές1,77 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές6,46 γρ.
Υδατάνθρακες62,19 γρ.
Λιπαρά7,98 γρ.
Σάκχαρα0,61 γρ.
Φυτικές ίνες0,61 γρ.