Ρολά μοσχαριού με πατάτες και τυρί gorgonzola

Εμφανίσεις: 3.376
Ρολά μοσχαριού με πατάτες και τυρί gorgonzola
Υλικά:
400 γρ. μοσχάρι φιλέτο
150 γρ. τυρί gorgonzola (γκοργκοντζόλα)
100 ml γάλα φρέσκο πλήρες
30 γρ. βούτυρο
150 γρ. πατάτες (3/4 τεμ.)
30 γρ. σέλινο
2 τεμ. σκόρδα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες μοσχάρι φιλέτο | σέλινο | αλάτι | συνταγές με βούτυρο | συνταγές με τυρί gorgonzola (γκοργκοντζόλα) | Oats calories

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και όταν γίνουν, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε λάδι και το σκόρδο λιωμένο, προσθέτουμε τις πατάτες και βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά. Στη συνέχεια, τις λιώνουμε σε πουρέ με ένα πιρούνι.

Τοποθετούμε τις φέτες του κρέατος ανάμεσα σε δύο λαδωμένες πλαστικές μεμβράνες και τις χτυπάμε με το σφυρί για το κρέας για να ισιώσουν και να λεπτύνουν. Κατόπιν, τις κόβουμε στη μέση.

Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα της πατάτας και βάζουμε από μία κουταλιά πάνω από κάθε φέτα κρέατος, προσθέτουμε μερικά φύλλα του σέλινου και τυλίγουμε σε ρολά, σταθεροποιώντας τα με μια οδοντογλυφίδα.

Τα τηγανίζουμε ελαφρά με ένα κομμάτι βούτυρο και κατόπιν τοποθετούμε τα ρολά σε ένα ταψί.

Λιώνουμε το τυρί gorgonzola στο γάλα σε χαμηλή φωτιά και περιχύνουμε τα ρολά.

Τα βάζουμε στο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες440
Πρωτεΐνες ζωικές35,27 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,76 γρ.
Υδατάνθρακες8,05 γρ.
Λιπαρά28,12 γρ.
Σάκχαρα1,98 γρ.
Φυτικές ίνες0,83 γρ.