Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε τις φέτες του φουά γκρα σε ένα τηγάνι ζεσταμένο και τις σοτάρουμε για να αφαιρεθεί το λίπος και το εξωτερικό μαύρισμα.
Παίρνουμε το φιλέτο, το κόβουμε σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια, τα οποία χαράσσουμε στη μέση έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια εσωτερική «τσέπη». Τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και γεμίζουμε κάθε φιλέτο με 2 φέτες φουά γκρα. Τα πιέζουμε να κλείσουν (όσο γίνεται) και τα τοποθετούμε στη σχάρα για να μαγειρευτούν.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μανιτάρια σκουπίζοντάς τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε κύβους.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο λιωμένο και προσθέτουμε τα μανιτάρια, σοτάρουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Γυρίζουμε το κρέας να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά και αλατίζουμε ξανά.
Μόλις είναι έτοιμα τα φιλέτα μας, τα σερβίρουμε πάνω σε ένα «στρώμα» από τα μανιτάρια που έχουμε ετοιμάσει.
Παίρνουμε το φιλέτο, το κόβουμε σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια, τα οποία χαράσσουμε στη μέση έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια εσωτερική «τσέπη». Τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και γεμίζουμε κάθε φιλέτο με 2 φέτες φουά γκρα. Τα πιέζουμε να κλείσουν (όσο γίνεται) και τα τοποθετούμε στη σχάρα για να μαγειρευτούν.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μανιτάρια σκουπίζοντάς τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε κύβους.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο λιωμένο και προσθέτουμε τα μανιτάρια, σοτάρουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Γυρίζουμε το κρέας να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά και αλατίζουμε ξανά.
Μόλις είναι έτοιμα τα φιλέτα μας, τα σερβίρουμε πάνω σε ένα «στρώμα» από τα μανιτάρια που έχουμε ετοιμάσει.