Χοιρινό φιλέτο ψητό με σταφύλια

Εμφανίσεις: 4.550
Χοιρινό φιλέτο ψητό με σταφύλια
Υλικά:
600 γρ. χοιρινό φιλέτο
500 γρ. σταφύλια ροζακί
100 ml κρασί ροζέ
300 γρ. μπέικον
0.050 300γρ κρεμμύδια φρέσκα (μόνο οι βολβοί)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
5 γρ. φασκόμηλο
4 τεμ. δάφνη
2 πρέζες δεντρολίβανο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες αλάτι | σταφύλια ροζακί συνταγές | συνταγές με σταφύλια ροζακί | συνταγές με κρασί ροζέ | αλάτι | Cheesepie calories

Εκτέλεση συνταγής

Ψιλοκόβουμε το φασκόμηλο και το ανακατεύουμε με τα φύλλα δεντρολίβανου.

Παίρνουμε το κρέας, το κόβουμε σε τέσσερις ροδέλες και το τρίβουμε με το μείγμα των μυρωδικών. Στη συνέχεια, το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τις φέτες τη μία δίπλα στην άλλη ώστε να δημιουργήσουμε ρολό και το τυλίγουμε με τις φέτες του μπέικον. Δένουμε το ρολό μας με σπάγκο κουζίνας, έτσι ώστε να διατηρηθούν οι φέτες κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Παίρνουμε τις ρόγες του σταφυλιού και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ. Τις πλένουμε πολύ καλά με κρύο τρεχούμενο νερό, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μια πετσέτα να στεγνώσουν.

Σε τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ώσπου να πάρουν χρυσό χρώμα και βάζουμε και το κρέας να σοταριστεί. Το γυρίζουμε αρκετές φορές ώσπου να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το σβήνουμε με το κρασί.

Σε ένα ταψί βάζουμε τα σταφύλια με τα φύλλα δάφνης και από πάνω τοποθετούμε το κρέας με τα κρεμμυδάκια.

Ρυθμίζουμε το φούρνο μας στους 190°C και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε το φαγητό μας από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε τις φέτες χοιρινού γαρνίροντας με τα ψημένα σταφύλια.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες552
Πρωτεΐνες ζωικές43,34 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,3 γρ.
Υδατάνθρακες3,19 γρ.
Λιπαρά27,82 γρ.
Σάκχαρα0,69 γρ.
Φυτικές ίνες1,65 γρ.