Ψαρονέφρι με αχλάδι, λευκό κρασί, φασκόμηλο και φλούδες από ωριμασμένο Pecorino Romano

Εμφανίσεις: 7.218
Ψαρονέφρι με αχλάδι, λευκό κρασί, φασκόμηλο και φλούδες από ωριμασμένο Pecorino Romano
Υλικά:
1 αχλάδι (μέτριο)
600 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι (βιολογικό)
50 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο)
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
3 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
5 γρ. φασκόμηλο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες αλάτι | χοιρινό ψαρονέφρι συνταγές | αχλάδι (μέτριο) συνταγή | συνταγές με αλάτι | συνταγή με φασκόμηλο

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το κρέας σε φέτες και τις χτυπάμε με τον μπάτη κρέατος.

Σοτάρουμε το φασκόμηλο με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τις φέτες του κρέατος, σοτάροντάς το κι από τις δύο πλευρές.

Πλένουμε το αχλάδι, το κόβουμε σε κύβους και τους προσθέτουμε στο κρέας.  Στη συνέχεια, σβήνουμε με το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει μια γλασαρισμένη σάλτσα.

Τέλος, με το ειδικό μαχαίρι τυριού για φλούδες κόβουμε σε φλούδες το τυρί Pecorino Romano, πασπαλίζουμε το φαγητό μας και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες322
Πρωτεΐνες ζωικές34,71 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,16 γρ.
Υδατάνθρακες7,44 γρ.
Λιπαρά14,12 γρ.
Σάκχαρα4,09 γρ.
Φυτικές ίνες1,28 γρ.