Scaloppine alla pizzaiola

Εμφανίσεις: 4.412
Scaloppine alla pizzaiola
Υλικά :
500 γρ. μοσχαρίσιο στήθος (σε λεπτές φέτες)
200 γρ. ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα)
2 τεμ. σκόρδα
1 πρέζα αλάτι
150 ml κρασί κόκκινο (1,5 ποτήρι κρασιού)
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
1 πρέζα ρίγανη


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγές με κρασί κόκκινο | κρασί κόκκινο | κρασί κόκκινο συνταγές | μοσχαρίσιο στήθος συνταγές | αλάτι συνταγή

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το κρέας σε φέτες και τις χτυπάμε με έναν μπάτη κρέατος (αν δεν διαθέτουμε, ζητάμε από τον κρεοπώλη να κόψει το κρέας και να το χτυπήσει με το ειδικό εργαλείο).

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα μοσχαρίσια scaloppine από όλες τις πλευρές μαζί με το σκόρδο. Προσθέτουμε την ντομάτα κον κασέ και τη ρίγανη. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα και μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι.

Τέλος, συμπληρώνουμε με το κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου σε σιγανή φωτιά, με σκεπασμένο το σκεύος μας.

Σερβίρουμε τα scaloppine ζεστά με το συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

 

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες195
Πρωτεΐνες ζωικές15,92 γρ.
Υδατάνθρακες2,11 γρ.
Λιπαρά11,08 γρ.
Σάκχαρα0,95 γρ.
Φυτικές ίνες0,33 γρ.