Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε το φινόκιο, εξαλείφοντας τις ουρές της πρασινάδας, αφαιρούμε το εξωτερικό περίβλημα και τον παχύ πυρήνα της βάσης. Το κόβουμε σε κομμάτια και τα πλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό κρατώντας καλά ανοιχτά τα περιβλήματα, ώστε να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα χώματος.
Ψήνουμε τα κομμάτια του φινόκιο στον ατμομάγειρα ή τα βράζουμε για λίγο, αφήνοντάς τα τραγανά. Στη συνέχεια, το κόβουμε σε μικρούς κύβους και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το ψιλοκομμένο φασκόμηλο. Ανακατεύουμε και το μείγμα του φινόκιο. Πλάθουμε κυκλικά μπιφτέκια είτε με τα χέρια είτε με ένα δαχτυλίδι ζαχαροπλαστικής.
Τα ισιώνουμε καλά, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ψήνουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και διασκορπισμένο.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με σος που θα φτιάξουμε ανακατεύοντας μουστάρδα με μαγιονέζα. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με κλαδάκια μάραθου.
Ψήνουμε τα κομμάτια του φινόκιο στον ατμομάγειρα ή τα βράζουμε για λίγο, αφήνοντάς τα τραγανά. Στη συνέχεια, το κόβουμε σε μικρούς κύβους και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το ψιλοκομμένο φασκόμηλο. Ανακατεύουμε και το μείγμα του φινόκιο. Πλάθουμε κυκλικά μπιφτέκια είτε με τα χέρια είτε με ένα δαχτυλίδι ζαχαροπλαστικής.
Τα ισιώνουμε καλά, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ψήνουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και διασκορπισμένο.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με σος που θα φτιάξουμε ανακατεύοντας μουστάρδα με μαγιονέζα. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με κλαδάκια μάραθου.