Χάμπουργκερ με κρούστα σουσαμιού και φινόκιο

Εμφανίσεις: 4.356
Χάμπουργκερ με κρούστα σουσαμιού και φινόκιο
Υλικά:
30 γρ. μαγιονέζα με γιαούρτι
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
10 γρ. σουσάμι λευκό
10 γρ. μουστάρδα
50 γρ. φινόκιο
1 τεμ. σκόρδο
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
3 γρ. φασκόμηλο
1 πρέζα κύμινο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες μοσχαρίσιος κιμάς | σκόρδο συνταγή | συνταγές με μαγιονέζα με γιαούρτι | μαγιονέζα με γιαούρτι | μαγιονέζα με γιαούρτι συνταγές | Cake calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε το φινόκιο, εξαλείφοντας τις ουρές της πρασινάδας, αφαιρούμε το εξωτερικό περίβλημα και τον παχύ πυρήνα της βάσης. Το κόβουμε σε κομμάτια και τα πλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό κρατώντας καλά ανοιχτά τα περιβλήματα, ώστε να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα χώματος.

Ψήνουμε τα κομμάτια του φινόκιο στον ατμομάγειρα ή τα βράζουμε για λίγο, αφήνοντάς τα τραγανά. Στη συνέχεια, το κόβουμε σε μικρούς κύβους και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ζυμώνουμε τον κιμά με τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το ψιλοκομμένο φασκόμηλο. Ανακατεύουμε και το μείγμα του φινόκιο. Πλάθουμε κυκλικά μπιφτέκια είτε με τα χέρια είτε με ένα δαχτυλίδι ζαχαροπλαστικής.

Τα ισιώνουμε καλά, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ψήνουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και διασκορπισμένο.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με σος που θα φτιάξουμε ανακατεύοντας μουστάρδα με μαγιονέζα. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με κλαδάκια μάραθου.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες311
Πρωτεΐνες ζωικές25,45 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,15 γρ.
Υδατάνθρακες1,13 γρ.
Λιπαρά15,72 γρ.
Σάκχαρα0,59 γρ.
Φυτικές ίνες0,34 γρ.