Σούπα κριθαριού με κρέας και μπέικον

Εμφανίσεις: 4.506
Σούπα κριθαριού με κρέας και μπέικον
Υλικά:
120 γρ. κριθάρι
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
200 γρ. μοσχάρι κιλότο
120 γρ. μπέικον (σε ένα κομμάτι)
30 γρ. βούτυρο
200 γρ. πατάτες (1 τεμ.)
30 γρ. σέλινο
50 γρ. πράσα (1/2 τεμ.)
50 γρ. καρότα (1 τεμ.)
2 πρέζες αλάτι


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο | συνταγή με κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο | συνταγή με μοσχάρι κιλότο | κριθάρι συνταγές | πράσα | Cashews calories

Εκτέλεση συνταγής

Ξεπλένουμε το κριθάρι καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και κόβουμε το μπέικον σε μικρούς κύβους.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ροδίζουμε το μπέικον. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθάρι και αφήνουμε να σοταριστεί για 1 λεπτό. Προσθέτουμε 1,5 λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Κατόπιν, προσθέτουμε το κρέας και 1 πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά σε σιγανή φωτιά.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις πατάτες και το καρότο, ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι, καθαρίζουμε και το πράσο και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρούς κύβους. Έπειτα από 40 λεπτά μαγειρέματος της σούπας, προσθέτουμε και τα λαχανικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά.

Στραγγίζουμε το κρέας από τη σούπα και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι στη σούπα και τη μοιράζουμε σε 4 μπολ. Στο κέντρο τους μοιράζουμε τα κομμάτια από το κρέας και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες380
Πρωτεΐνες ζωικές15,83 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,37 γρ.
Υδατάνθρακες35,86 γρ.
Λιπαρά16,65 γρ.
Σάκχαρα2,84 γρ.
Φυτικές ίνες6,54 γρ.