Μοσχαρίσια γλώσσα με σάλτσα πράσου και κάπαρη

Εμφανίσεις: 5.274
Μοσχαρίσια γλώσσα με σάλτσα πράσου και κάπαρη
Υλικά για τη γλώσσα:
500 γρ. μοσχαρίσια γλώσσα
50 γρ. ντομάτες φρέσκιες (1/2 τεμ.)
50 γρ. σέλινο (2 κοτσάνια)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
50 γρ. καρότα (1 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο

Υλικά για τη σάλτσα:
20 γρ. κάπαρη (σπόροι)
250 γρ. πράσα
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με κρεμμύδι ξερό μέτριο | ντομάτες φρέσκιες συνταγή | πιπέρι μαύρο συνταγή | σέλινο συνταγή | ντομάτες φρέσκιες συνταγή | Mashed potatoes calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τα λαχανικά μας και στη συνέχεια, κόβουμε την ντομάτα σε κύβους, καθαρίζουμε και κόβουμε το καρότο και το κρεμμύδι. Από το σέλινο παίρνουμε μόνο τους μίσχους και τους ψιλοκόβουμε.

Τα βάζουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου, αλατισμένα ελαφρά.

Κατόπιν, προσθέτουμε και τη γλώσσα και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 1 ώρα και 20 λεπτά τουλάχιστον. Στη συνέχεια, αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ζουμί για 3 ώρες.

Πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Κατόπιν, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι, προσθέτουμε και λίγο νερό αν είναι απαραίτητο και βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν. Τέλος, προσθέτουμε και την κάπαρη.

Στραγγίζουμε τη γλώσσα και αφαιρούμε το δέρμα, την κόβουμε σε λεπτές φέτες και την τοποθετούμε στα πιάτα. Σερβίρουμε περιχύνοντας με την «κρέμα» των πράσων, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες361
Πρωτεΐνες ζωικές21,38 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,52 γρ.
Υδατάνθρακες4,52 γρ.
Λιπαρά26,26 γρ.
Σάκχαρα2,54 γρ.
Φυτικές ίνες0,84 γρ.