Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τα λαχανικά μας και στη συνέχεια, κόβουμε την ντομάτα σε κύβους, καθαρίζουμε και κόβουμε το καρότο και το κρεμμύδι. Από το σέλινο παίρνουμε μόνο τους μίσχους και τους ψιλοκόβουμε.
Τα βάζουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου, αλατισμένα ελαφρά.
Κατόπιν, προσθέτουμε και τη γλώσσα και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 1 ώρα και 20 λεπτά τουλάχιστον. Στη συνέχεια, αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ζουμί για 3 ώρες.
Πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Κατόπιν, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι, προσθέτουμε και λίγο νερό αν είναι απαραίτητο και βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν. Τέλος, προσθέτουμε και την κάπαρη.
Στραγγίζουμε τη γλώσσα και αφαιρούμε το δέρμα, την κόβουμε σε λεπτές φέτες και την τοποθετούμε στα πιάτα. Σερβίρουμε περιχύνοντας με την «κρέμα» των πράσων, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Τα βάζουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου, αλατισμένα ελαφρά.
Κατόπιν, προσθέτουμε και τη γλώσσα και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 1 ώρα και 20 λεπτά τουλάχιστον. Στη συνέχεια, αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ζουμί για 3 ώρες.
Πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Κατόπιν, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι, προσθέτουμε και λίγο νερό αν είναι απαραίτητο και βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν. Τέλος, προσθέτουμε και την κάπαρη.
Στραγγίζουμε τη γλώσσα και αφαιρούμε το δέρμα, την κόβουμε σε λεπτές φέτες και την τοποθετούμε στα πιάτα. Σερβίρουμε περιχύνοντας με την «κρέμα» των πράσων, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.