Εκτέλεση συνταγής
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, περνάμε το μοσχαρίσιο μάγουλο από το αλεύρι και το τσιγαρίζουμε και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε 2 ώρες σε μέτρια φωτιά.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε το flan καρότου. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (ή στον ατμό, πάλι με λίγο αλάτι). Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε με το γάλα σε ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν μια βελούδινη κρέμα.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα πιάτο και τα συμπληρώνουμε στην κρέμα καρότου. Προσθέτουμε το αλεύρι, το τριμμένο τυρί και αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύοντας πολύ καλά με το σύρμα ( fouet). Αλείφουμε ένα μακρόστενο ταψί με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Αδειάζουμε στο ταψί το μείγμα του καρότου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.
Βγάζουμε το μάγουλο από τη φωτιά και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο χωριστά από το κρασί, για να κρυώσει. Σουρώνουμε το κρασί με μια πυκνή σήτα και το ξαναβάζουμε στη φωτιά να βράσει μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο μισό.
Όταν έχει κρυώσει το κρέας, αφαιρούμε το λίπος που βγαίνει τώρα πιο εύκολα και το κόβουμε στη μέση ή το αφήνουμε ολόκληρο.
Βάζουμε ένα κομμάτι flan καρότου και τοποθετούμε το κρέας από πάνω. Τέλος, περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα του κόκκινου κρασιού και σερβίρουμε.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε το flan καρότου. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (ή στον ατμό, πάλι με λίγο αλάτι). Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε με το γάλα σε ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν μια βελούδινη κρέμα.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα πιάτο και τα συμπληρώνουμε στην κρέμα καρότου. Προσθέτουμε το αλεύρι, το τριμμένο τυρί και αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύοντας πολύ καλά με το σύρμα ( fouet). Αλείφουμε ένα μακρόστενο ταψί με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Αδειάζουμε στο ταψί το μείγμα του καρότου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.
Βγάζουμε το μάγουλο από τη φωτιά και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο χωριστά από το κρασί, για να κρυώσει. Σουρώνουμε το κρασί με μια πυκνή σήτα και το ξαναβάζουμε στη φωτιά να βράσει μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο μισό.
Όταν έχει κρυώσει το κρέας, αφαιρούμε το λίπος που βγαίνει τώρα πιο εύκολα και το κόβουμε στη μέση ή το αφήνουμε ολόκληρο.
Βάζουμε ένα κομμάτι flan καρότου και τοποθετούμε το κρέας από πάνω. Τέλος, περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα του κόκκινου κρασιού και σερβίρουμε.