Μάγουλο μοσχαρίσιο braise με κόκκινο κρασί και flan καρότου

Εμφανίσεις: 5.127
Μάγουλο μοσχαρίσιο braise με κόκκινο κρασί και flan καρότου
Υλικά για το μοσχαρίσιο μάγουλο:
6 κλαδάκια θυμάρι
1.5 κιλό μοσχαρίσιο μάγουλο (από μοσχάρι γάλακτος)
15 γρ. δεντρολίβανο (1/2 ματσάκι)
30 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
2 πρέζες αλάτι
3 λίτρα κρασί κόκκινο (ξηρό)
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
3 μπαχάρια
3 τεμ. δάφνη

Υλικά για το flan καρότου:
30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
40 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
300 ml γάλα φρέσκο πλήρες
30 γρ. βούτυρο (για το βουτύρωμα του ταψιού)
3 αυγά
600 γρ. καρότα (12 τεμ.)
60 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγές με γάλα φρέσκο πλήρες | μοσχαρίσιο μάγουλο | αλάτι συνταγή | αλάτι συνταγές | συνταγές με δάφνη | Dough calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, περνάμε το μοσχαρίσιο μάγουλο από το αλεύρι και το τσιγαρίζουμε και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε 2 ώρες σε μέτρια φωτιά.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε το flan καρότου. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (ή στον ατμό, πάλι με λίγο αλάτι). Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε με το γάλα σε ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν μια βελούδινη κρέμα.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα πιάτο και τα συμπληρώνουμε στην κρέμα καρότου. Προσθέτουμε το αλεύρι, το τριμμένο τυρί και αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύοντας πολύ καλά με το σύρμα ( fouet). Αλείφουμε ένα μακρόστενο ταψί με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Αδειάζουμε στο ταψί το μείγμα του καρότου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.

Βγάζουμε το μάγουλο από τη φωτιά και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο χωριστά από το κρασί, για να κρυώσει. Σουρώνουμε το κρασί με μια πυκνή σήτα και το ξαναβάζουμε στη φωτιά να βράσει μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο μισό.

Όταν έχει κρυώσει το κρέας, αφαιρούμε το λίπος που βγαίνει τώρα πιο εύκολα και το κόβουμε στη μέση ή το αφήνουμε ολόκληρο.

Βάζουμε ένα κομμάτι flan καρότου και τοποθετούμε το κρέας από πάνω. Τέλος, περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα του κόκκινου κρασιού και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες950
Πρωτεΐνες ζωικές7,07 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3,3 γρ.
Υδατάνθρακες41,64 γρ.
Λιπαρά15,67 γρ.
Σάκχαρα14,22 γρ.
Φυτικές ίνες5,32 γρ.