Ψητό προβολόνε με τρούφα

Εμφανίσεις: 5.352
Ψητό προβολόνε με τρούφα
Υλικά:
100 γρ. τρούφες (tartufo)
400 γρ. τυρί provolone dolce (προβολόνε γλυκό)
10 ml λάδι τρούφας
200 γρ. ψωμί λευκό σταρένιο
1 πρέζα πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες λάδι τρούφας συνταγή | λάδι τρούφας συνταγές | τυρί provolone dolce (προβολόνε γλυκό) συνταγή | τρούφες (tartufo) | τυρί provolone dolce (προβολόνε γλυκό) | Duck calories

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε μια πλάκα ψησίματος ή αν δεν διαθέτουμε τέτοια, ένα τηγάνι, μέχρι να κάψει.

Κόβουμε το τυρί μας σε τέσσερις χοντρές φέτες και εν συνεχεία, τις κόβουμε στη μέση  και τις βάζουμε στην καυτή επιφάνεια και ψήνουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Γυρίζουμε το τυρί χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα που να μην χαράσσει το σκεύος μας. Βγάζουμε τα κομμάτια του τυριού και τα τοποθετούμε σε πιάτα.

Κόβουμε την τρούφα σε λεπτές φέτες και την πασπαλίζουμε απ’ ευθείας πάνω στο καυτό τυρί και ραντίζουμε με το λάδι τρούφας.

Προσθέτουμε και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε με τις φέτες ψωμιού, τις οποίες έχουμε ψήσει στο φούρνο προηγουμένως για λίγα λεπτά ώστε να γίνουν κρουτόν.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες505
Πρωτεΐνες φυτικές6,55 γρ.
Υδατάνθρακες24,91 γρ.
Λιπαρά1,28 γρ.
Σάκχαρα1,43 γρ.
Φυτικές ίνες7,03 γρ.