Σαλάτα prosciutto, με αχλάδι και φλούδες parmigiano-reggiano

Εμφανίσεις: 3.827
Σαλάτα prosciutto, με αχλάδι και φλούδες parmigiano-reggiano
Υλικά:
3 τεμ. αντίβ (βελγικό ραδίκι) (300 γρ.)
2 αχλάδια (μέτρια) (ποικιλία wellington)
1 τεμ. ραντίτσιο κόκκινο
250 γρ. prosciutto crudo (προσούτο) (σε λεπτές φέτες)
150 γρ. κριτσίνια
200 γρ. ανάμεικτη σαλάτα φρέσκια
200 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
0.2 150γρ σπανάκι baby (τα φύλλα)
25 γρ. μέλι
35 ml ελαιόλαδο

Υλικά για τη vinaigrette από λευκό μπαλσάμικο:
35 γρ. μέλι
62 ml ξίδι βαλσάμικο (λευκό)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες αχλάδια (μέτρια) | αχλάδια (μέτρια) | συνταγή με αντίβ (βελγικό ραδίκι) | μέλι συνταγή | συνταγή με αχλάδια (μέτρια) | Pumpkin pie calories

Εκτέλεση συνταγής




Φτιάχνουμε τη vinaigrette από λευκό μπαλσάμικο: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ξίδι βαλσάμικο με το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, το αναμειγνύουμε κρύο με το ελαιόλαδο, που το προσθέτουμε σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνέχεια και το αφήνουμε στην άκρη.


Πλένουμε πολύ καλά όλα τα σαλατικά και τα κόβουμε. Πλένουμε καλά τα αχλάδια, τα κόβουμε με τη φλούδα σε λεπτές φέτες και τα ανακατεύουμε με τη σαλάτα. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τη σαλάτα στα πιάτα και κόβουμε το τυρί Parmigiano-Reggiano σε φλούδες με το ειδικό εξάρτημα.


Γαρνίρουμε τη σαλάτα με το prosciutto και τις φλούδες parmigiano-reggiano και τέλος, πριν από το σερβίρισμα, περιχύνουμε με τη vinaigretteαπό λευκό βαλσάμικο.

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες812
Πρωτεΐνες ζωικές31,33 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές9,62 γρ.
Υδατάνθρακες67,25 γρ.
Λιπαρά47,56 γρ.
Σάκχαρα23,6 γρ.
Φυτικές ίνες17,39 γρ.