Εκτέλεση συνταγής
Φτιάχνουμε τη vinaigrette από λευκό μπαλσάμικο: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ξίδι βαλσάμικο με το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, το αναμειγνύουμε κρύο με το ελαιόλαδο, που το προσθέτουμε σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνέχεια και το αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε πολύ καλά όλα τα σαλατικά και τα κόβουμε. Πλένουμε καλά τα αχλάδια, τα κόβουμε με τη φλούδα σε λεπτές φέτες και τα ανακατεύουμε με τη σαλάτα. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τη σαλάτα στα πιάτα και κόβουμε το τυρί Parmigiano-Reggiano σε φλούδες με το ειδικό εξάρτημα.
Γαρνίρουμε τη σαλάτα με το prosciutto και τις φλούδες parmigiano-reggiano και τέλος, πριν από το σερβίρισμα, περιχύνουμε με τη vinaigretteαπό λευκό βαλσάμικο.