Γευστικά καλαμαράκια

Εμφανίσεις: 6.697
Γευστικά καλαμαράκια
Υλικά:
1 κιλό καλαμαράκια
30 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες
1 τεμ. σκόρδο
1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
50 γρ. μαϊντανός (1 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες αλάτι συνταγές | μαϊντανός | λεμόνι συνταγές | αλάτι | πιπεριές γλυκές κόκκινες

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε προσεκτικά τα καλαμαράκια και τα ξεπλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, τα στεγνώνουμε, τα κόβουμε και τα κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το λιωμένο σκόρδο και μόλις πάρει καφέ χρώμα, το αφαιρούμε και προσθέτουμε τα καλαμαράκια.

Τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας και μερικές φέτες από κόκκινη πιπεριά και αλάτι, για να πάρουν ωραία γεύση.

Σερβίρουμε τα καλαμαράκια ζεστά, ολοκληρώνοντας το πιάτο μας προσθέτοντας χυμό λεμονιού και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες197
Πρωτεΐνες ζωικές31,5 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,63 γρ.
Υδατάνθρακες2,04 γρ.
Λιπαρά6,75 γρ.
Σάκχαρα5,29 γρ.
Φυτικές ίνες0,65 γρ.