Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τα λέπια από τα λαβράκια και αφαιρούμε τα εντόσθια. Τα ξεκοκκαλίζουμε με το ειδικό τσιμπιδάκι και κόβουμε τα πτερύγια με ειδικό ψαλίδι ή με πολύ κοφτερό μαχαίρι. Στη συνέχεια, κόβουμε τα φιλέτα σε λωρίδες.
Ψιλοκόβουμε το θυμάρι, τον βασιλικό και τον μαϊντανό, αφού τα έχουμε πλύνει και τα έχουμε αφήσει να στεγνώσουν.
Ενώνουμε τα μυρωδικά με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μείγμα στα φιλέτα, τα τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το ratatouille.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τα κοτσάνια του σέλινου. Κόβουμε όλα τα λαχανικά και την ντομάτα σε κύβους όχι πολύ λεπτούς.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε βάλει το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα λαχανικά ξεκινώντας από τα καρότα και το σέλινο και συνεχίζοντας με τα κολοκυθάκια και τελευταία ρίχνουμε την ντομάτα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στην άκρη το ρατατούιγ.
Μαγειρεύουμε τα φιλέτα του ψαριού στο τηγάνι χωρίς λάδι ή στο φούρνο στους 200°C για 5 λεπτά και σερβίρουμε με το ratatouille που έχουμε ετοιμάσει.
Ψιλοκόβουμε το θυμάρι, τον βασιλικό και τον μαϊντανό, αφού τα έχουμε πλύνει και τα έχουμε αφήσει να στεγνώσουν.
Ενώνουμε τα μυρωδικά με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μείγμα στα φιλέτα, τα τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το ratatouille.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τα κοτσάνια του σέλινου. Κόβουμε όλα τα λαχανικά και την ντομάτα σε κύβους όχι πολύ λεπτούς.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε βάλει το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα λαχανικά ξεκινώντας από τα καρότα και το σέλινο και συνεχίζοντας με τα κολοκυθάκια και τελευταία ρίχνουμε την ντομάτα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στην άκρη το ρατατούιγ.
Μαγειρεύουμε τα φιλέτα του ψαριού στο τηγάνι χωρίς λάδι ή στο φούρνο στους 200°C για 5 λεπτά και σερβίρουμε με το ratatouille που έχουμε ετοιμάσει.