Λαβράκι με βότανα και ratatouille λαχανικών

Εμφανίσεις: 5.094
Λαβράκι με βότανα και ratatouille λαχανικών
Υλικά:
400 γρ. λαβράκια
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
4 γρ. βασιλικός φρέσκος
20 γρ. μαϊντανός
1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο

Υλικά για το ρατατούιγ:
50 γρ. ντομάτες φρέσκιες (1/2 τεμ.)
50 γρ. σέλινο (2 κοτσάνια)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
100 γρ. καρότα (2 τεμ.)
100 γρ. κολοκυθάκια (1 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με ντομάτες φρέσκιες | βασιλικός φρέσκος συνταγές | βασιλικός φρέσκος συνταγές | βασιλικός φρέσκος | ελαιόλαδο συνταγή | Volovan calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα λέπια από τα λαβράκια και αφαιρούμε τα εντόσθια. Τα ξεκοκκαλίζουμε με το ειδικό τσιμπιδάκι και κόβουμε τα πτερύγια με ειδικό ψαλίδι ή με πολύ κοφτερό μαχαίρι. Στη συνέχεια, κόβουμε τα φιλέτα σε λωρίδες.

Ψιλοκόβουμε το θυμάρι, τον βασιλικό και τον μαϊντανό, αφού τα έχουμε πλύνει και τα έχουμε αφήσει να στεγνώσουν.

Ενώνουμε τα μυρωδικά με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μείγμα στα φιλέτα, τα τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το ratatouille.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τα κοτσάνια του σέλινου. Κόβουμε όλα τα λαχανικά και την ντομάτα σε κύβους όχι πολύ λεπτούς.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε βάλει το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα λαχανικά ξεκινώντας από τα καρότα και το σέλινο και συνεχίζοντας με τα κολοκυθάκια και τελευταία ρίχνουμε την ντομάτα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στην άκρη το ρατατούιγ.

Μαγειρεύουμε τα φιλέτα του ψαριού στο τηγάνι χωρίς λάδι ή στο φούρνο στους 200°C για 5 λεπτά και σερβίρουμε με το ratatouille που έχουμε ετοιμάσει.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες224
Πρωτεΐνες ζωικές22,16 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,73 γρ.
Υδατάνθρακες6,44 γρ.
Λιπαρά10,82 γρ.
Σάκχαρα3,71 γρ.
Φυτικές ίνες1,48 γρ.