Φιλέτο κοκκινόψαρου με μανιτάρια και αγκινάρες

Εμφανίσεις: 5.088
Φιλέτο κοκκινόψαρου με μανιτάρια και αγκινάρες
Υλικά:
800 γρ. κοκκινόψαρο
4 τεμ. αγκινάρες
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα
Μισό τεμ. σκόρδο
50 ml κρασί λευκό (μισό ποτήρι κρασιού)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
50 γρ. μαϊντανός (1 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες αγκινάρες | συνταγές με μανιτάρια φρέσκα | συνταγή με αγκινάρες | αλάτι συνταγές | συνταγές με μανιτάρια φρέσκα | Tomato calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα σκληρά εξωτερικά φύλλα και την εσωτερική «γενειάδα» και στη συνέχεια τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο να σοταριστούν, προσθέτοντας και μία πρέζα αλάτι. Τις αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά, προσθέτοντας και λίγο νερό. Σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος μας για να κρατηθούν ζεστές οι αγκινάρες.

Κόβουμε τα φιλέτα του κοκκινόψαρου σε μέγεθος μπουκιάς και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας καθαρίζουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε το γήινο τμήμα τους και τα κόβουμε σε φέτες.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε ένα τηγάνι να σοταριστεί με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, μία πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε και τα κομμάτια του κοκκινόψαρου στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά, προσθέτοντας και το κρασί.

Βάζουμε τις φέτες της αγκινάρας στο κέντρο των πιάτων, τοποθετούμε και μπουκιές του κοκκινόψαρου από πάνω και γαρνίρουμε γύρω-γύρω με τα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες302
Πρωτεΐνες ζωικές37,5 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές10,21 γρ.
Υδατάνθρακες11,77 γρ.
Λιπαρά8,42 γρ.
Σάκχαρα1,49 γρ.
Φυτικές ίνες6,84 γρ.