Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρώντας το κεντρικό «δόντι» ανάμεσα στα πλοκάμια και το εσωτερικό του κεφαλιού. Κατόπιν, το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και το μαγειρεύουμε για 35 λεπτά περίπου και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ζουμί του.
Στο μεταξύ καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε και τα κοτσάνια του σέλινου και τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βάζουμε όλα σε ένα τηγάνι με το σκόρδο ψιλοκομμένο και το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε κρύο αλατισμένο νερό για 3 λεπτά. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε κι αυτές στο τηγάνι με τα λαχανικά. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο χταπόδι. Προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Μόλις βράσουν οι πατάτες, αφαιρούμε το σκεύος μας από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό μας να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.
Στο μεταξύ καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε και τα κοτσάνια του σέλινου και τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βάζουμε όλα σε ένα τηγάνι με το σκόρδο ψιλοκομμένο και το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε κρύο αλατισμένο νερό για 3 λεπτά. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε κι αυτές στο τηγάνι με τα λαχανικά. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο χταπόδι. Προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Μόλις βράσουν οι πατάτες, αφαιρούμε το σκεύος μας από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό μας να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.