Αστακοκαραβίδα Καταλονίας

Εμφανίσεις: 9.067
Αστακοκαραβίδα Καταλονίας
Υλικά:
2 κιλά αστακοκαραβίδες
50 γρ. σέλινο (2 κοτσάνια)
0.050 200γρ ραπανάκια
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
50 γρ. καρότα (1 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
5 ml ξίδι βαλσάμικο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
2 πρέζες μαντζουράνα
10 γρ. μάραθος
500 γρ. αλάτι χοντρό
2 πρέζες θυμάρι αποξηραμένο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : θαλασσινά: καραβίδα: αστακός | Apricots calories

Εκτέλεση συνταγής

Ανακατεύουμε το χοντρό αλάτι, τη μαντζουράνα και το θυμάρι ψιλοκομμένα. Βάζουμε τις αστακοκαραβίδες ολόκληρες με το κέλυφος σε ένα ταψί, σκεπάζουμε με το αρωματισμένο αλάτι και τις τρίβουμε καλά με τα χέρια μας.

Ψήνουμε στους 200°C για 20-25 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμες, αφαιρούμε τα κελύφη και βγάζουμε το ψαχνό από την ουρά και τα νύχια, σπάζοντας με ειδική πένσα ή με το πίσω μέρος από ένα μαχαίρι κουζίνας.

Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε, τα βάζουμε σε ένα δίσκο όπου στη μέση έχουμε τοποθετήσει τις αστακοκαραβίδες προηγουμένως κομμένες σε φέτες.

Χτυπάμε το λάδι με το ξίδι και λίγο αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Περιχύνουμε με το λαδόξιδο τις αστακοκαραβίδες με τα λαχανικά και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες560
Πρωτεΐνες φυτικές0,42 γρ.
Υδατάνθρακες5,19 γρ.
Λιπαρά5 γρ.
Σάκχαρα2,34 γρ.
Φυτικές ίνες0,82 γρ.