Τραγανό φιλέτο λαβράκι με σάλτσα κρασιού

Εμφανίσεις: 9.890
Τραγανό φιλέτο λαβράκι με σάλτσα κρασιού
Υλικά για το λαβράκι:
400 γρ. λαβράκια
20 γρ. σουσάμι λευκό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)

Υλικά για τη σάλτσα κρασιού:
20 γρ. βούτυρο
100 γρ. σέλινο (3 κοτσάνια)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
50 γρ. καρότα (1 τεμ.)
20 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
5 γρ. σαφράν (σκόνη)

Υλικά για το γαρνίρισμα:
20 γρ. ντοματοπελτές
50 γρ. ελιές μαύρες
5 ml ξίδι λευκό
30 γρ. chives (σχοινόπρασο)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με λαβράκια | βούτυρο συνταγές | λαβράκια συνταγή | αλάτι συνταγές | συνταγή με σουσάμι λευκό | Mackerel calories

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνουμε το φιλέτο και το κόβουμε σε κομμάτια με σχήμα ρόμβου, με τέτοιο τρόπο ώστε η μία πλευρά του να είναι από την εξωτερική γωνία του ψαριού, ώστε να κρατιέται το δέρμα και να το προφυλάξει από το κατσάρωμα στο μαγείρεμα. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και περνάμε τα κομμάτια μας από τον πολτό του σουσαμιού κι από τις δύο πλευρές τους.

Σοτάρουμε τα κομμάτια του ψαριού σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο ψιλοκομμένο, προσθέτουμε το κρασί και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμιστεί το κρασί και να αναμειχθούν οι μυρωδιές.

Αφαιρούμε τα μισοψημένα κομμάτια του ψαριού, προσθέτουμε το σαφράν στο ζουμί, σιγοβράζουμε λίγο ακόμη και προσθέτουμε το βούτυρο που έχουμε αναμείξει κρύο με λίγο αλεύρι, ώστε να «δέσει» η σάλτσα μας.

Τηγανίζουμε το ψάρι μας σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και τα βγάζουμε μόλις γίνουν τραγανά.

Σερβίρουμε ραντίζοντας με κουταλιές της σάλτσας από σαφράν και μερικές σταγόνες ντοματοπελτέ αναμεμειγμένο με λευκό ξίδι.

Γαρνίρουμε το πιάτο μας με ελιές και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες371
Πρωτεΐνες ζωικές22,2 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,48 γρ.
Υδατάνθρακες9,79 γρ.
Λιπαρά19,43 γρ.
Σάκχαρα2,42 γρ.
Φυτικές ίνες1,46 γρ.