Fish and chips

Εμφανίσεις: 3.666
Fish and chips
Υλικά :
1 κιλό μπακαλιάρος υγράλατος
1 κιλό πατάτες (5 τεμ.)
3 πρέζες αλάτι
3 πρέζες πιπέρι μαύρο

Υλικά για το κουρκούτι:
120 ml ανθρακούχο μεταλλικό νερό
200 ml κρασί λευκό (2 ποτήρια κρασιού)
10 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες : αγγλική παραδοσιακή συνταγή για ψάρια: ψάρια: 25η μαρτίου | Tomato calories

Εκτέλεση συνταγής

Φτιάχνουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας 1 ποτήρι λευκό κρασί με το ανθρακούχο νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ομοιογενής και την αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για 20 λεπτά.

Βάζουμε τη φέτα του μπακαλιάρου στο νερό μία μέρα πριν τον μαγειρέψουμε, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές, για να ξαλμυρίσει.

Την επομένη, κόβουμε το ψάρι σε μικρά χοντρά κομμάτια, τα σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί και τα περνάμε από το κουρκούτι. Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε μπόλικο φυτικό λάδι στους 160°C (αν υπάρχει θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής) μέχρι να ροδίσει η εξωτερική επιφάνεια.

Τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά με βαθύ τηγάνισμα (deep fry) σε 1,5 λίτρο ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι, μέχρι να ροδίσουν, τα αλατοπιπερώνουμε σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.

Tips:

Μπορούμε, αν θέλουμε, να συνοδεύσουμε και με μια σος που θα φτιάξουμε ανακατεύοντας 150 γρ. γιαούρτι, 50 ml ανθρακούχο νερό, 1/4 σκελίδας σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες462
Πρωτεΐνες ζωικές62,82 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,09 γρ.
Υδατάνθρακες34,52 γρ.
Λιπαρά2,57 γρ.
Σάκχαρα1,88 γρ.
Φυτικές ίνες2,74 γρ.