Εκτέλεση συνταγής
Φτιάχνουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας 1 ποτήρι λευκό κρασί με το ανθρακούχο νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ομοιογενής και την αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για 20 λεπτά.
Βάζουμε τη φέτα του μπακαλιάρου στο νερό μία μέρα πριν τον μαγειρέψουμε, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές, για να ξαλμυρίσει.
Την επομένη, κόβουμε το ψάρι σε μικρά χοντρά κομμάτια, τα σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί και τα περνάμε από το κουρκούτι. Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε μπόλικο φυτικό λάδι στους 160°C (αν υπάρχει θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής) μέχρι να ροδίσει η εξωτερική επιφάνεια.
Τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά με βαθύ τηγάνισμα (deep fry) σε 1,5 λίτρο ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι, μέχρι να ροδίσουν, τα αλατοπιπερώνουμε σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.
Tips:
Μπορούμε, αν θέλουμε, να συνοδεύσουμε και με μια σος που θα φτιάξουμε ανακατεύοντας 150 γρ. γιαούρτι, 50 ml ανθρακούχο νερό, 1/4 σκελίδας σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Βάζουμε τη φέτα του μπακαλιάρου στο νερό μία μέρα πριν τον μαγειρέψουμε, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές, για να ξαλμυρίσει.
Την επομένη, κόβουμε το ψάρι σε μικρά χοντρά κομμάτια, τα σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί και τα περνάμε από το κουρκούτι. Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε μπόλικο φυτικό λάδι στους 160°C (αν υπάρχει θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής) μέχρι να ροδίσει η εξωτερική επιφάνεια.
Τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά με βαθύ τηγάνισμα (deep fry) σε 1,5 λίτρο ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι, μέχρι να ροδίσουν, τα αλατοπιπερώνουμε σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.

Μπορούμε, αν θέλουμε, να συνοδεύσουμε και με μια σος που θα φτιάξουμε ανακατεύοντας 150 γρ. γιαούρτι, 50 ml ανθρακούχο νερό, 1/4 σκελίδας σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.