Rigatoni με λουκάνικο, guanciale και τυρί cacio-cavallo

Εμφανίσεις: 1.405
Rigatoni με λουκάνικο, guanciale και τυρί cacio-cavallo
Υλικά:
100 γρ. τυρί cacio-cavallo (κατσιοκαβάλο)
20 γρ. μανιτάρια porcini (αποξηραμένα)
100 γρ. guanciale καπνιστό
150 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
150 γρ. prosciutto cotto (σε κομμάτι)
400 γρ. rigatoni (ζυμαρικά ριγκατόνι)
70 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο)
50 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο
600 γρ. ντομάτες φρέσκιες (6 τεμ.)
10 γρ. πιπεριές καυτερές κόκκινες (1 τεμ.)
2 τεμ. σκόρδα
4 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
100 ml ελαιόλαδο
3 γρ. βασιλικός φρέσκος
10 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες : τυρί κατσιοκαβάλο: μάγουλο χοιρινό: γκουαντσιάλε | Yoghurt calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το prosciutto cotto σε κύβους, το λουκάνικο σε λεπτές φέτες και τα μανιτάρια σε κομμάτια, αφού πρώτα τα μουλιάσουμε σε ζεστό νερό και τα κρατάμε όλα στην άκρη μαζί με τις λωρίδες του guanciale.

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις σκελίδες του σκόρδου και τον μαϊντανό με τον βασιλικό ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαμπόν, το λουκάνικο, το guanciale και τα μανιτάρια που έχουμε κρατήσει στην άκρη, το ελαιόλαδο και τέλος την πιπεριά ψιλοκομμένη.

Προσθέτουμε και δύο πρέζες αλάτι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 2 ώρες, προσθέτοντας κατά διαστήματα λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται.

Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα της σάλτσας, ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό και μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια, τα μεταφέρουμε όλα σε ένα μεγάλο τηγάνι και κρατώντας το σε χαμηλή φωτιά, πασπαλίζουμε με το Pecorino Romano τριμμένο, προσθέτουμε μία πρέζα πιπέρι, το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και το τυρί cacio-cavallo κομμένο σε χοντρούς κύβους. Σερβίρουμε τα rigatoni ζεστά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες808
Πρωτεΐνες ζωικές21,13 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές7,96 γρ.
Υδατάνθρακες60,43 γρ.
Λιπαρά51,87 γρ.
Σάκχαρα2,96 γρ.
Φυτικές ίνες1,82 γρ.