Μινεστρόνε με μακαρονάκι, αντίδια, μπρόκολο και μύδια

Εμφανίσεις: 1.435
Μινεστρόνε με μακαρονάκι, αντίδια, μπρόκολο και μύδια
Υλικά:
120 γρ. μακαρονάκι κοφτό
1 κιλό μύδια
300 γρ. αντίδια (πλατύφυλλα)
250 γρ. πατάτες (2 μέτριες)
400 γρ. μπρόκολο
3 τεμ. σκόρδα
50 ml κρασί λευκό (μισό ποτήρι κρασιού)
2 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
1 πρέζα πιπέρι κόκκινο
30 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες μακαρονάκι κοφτό συνταγές | συνταγή με μακαρονάκι κοφτό | αντίδια συνταγή | αντίδια | μύδια συνταγή | Frumenty calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε καλά τα μύδια κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, τα ξύνουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μερικά κλωναράκια μαϊντανό, μία σκελίδα σκόρδο, μισό ποτήρι λευκό κρασί, το κόκκινο πιπέρι και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Καλύπτουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ανοίξουν, αφαιρώντας στο τέλος όσα μείνουν κλειστά. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε κρατώντας 200 ml ζωμό και αφαιρούμε τα κελύφη τους.

Καθαρίζουμε το μπρόκολο αφαιρώντας τους μίσχους και τα φύλλα. Καθαρίζουμε και τα αντίδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε 2 σκελίδες σκόρδο πατημένο με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα αντίδια, τις πατάτες και το μπρόκολο, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαραθούν.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε το υγρό από τα μύδια που έχουμε κρατήσει μαζί με 800 ml βραστό νερό και 2 πρέζες πιπέρι. Αφήνουμε να πάρουν βράση και έπειτα από 10 λεπτά προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται και ρίχνουμε το μακαρονάκι. Λίγα λεπτά πριν να βράσει, ρίχνουμε και τα μύδια. Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, σβήνουμε την εστία, προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες494
Πρωτεΐνες ζωικές29,75 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές11,14 γρ.
Υδατάνθρακες55,43 γρ.
Λιπαρά13,19 γρ.
Σάκχαρα1,02 γρ.
Φυτικές ίνες4,48 γρ.