Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν, προσθέτουμε τα πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες. Τα αφήνουμε να σοταριστούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι όπου έχουμε ζεστάνει το γάλα, τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια αρκετά παχιά κρέμα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε τα πράσα βάζουμε το λουκάνικο τριμμένο και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σοταριστεί μέχρι να πάρει χρώμα. Το πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και ρίχνουμε την κρέμα των πράσων μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει ανακινώντας το σκεύος απαλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σαφράν διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό και μία πρέζα αλάτι.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι με τη σάλτσα. Αναδεύουμε το σκεύος για να ανακατευτούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με τριμμένο Parmigiano-Reggiano.
Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε τα πράσα βάζουμε το λουκάνικο τριμμένο και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σοταριστεί μέχρι να πάρει χρώμα. Το πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και ρίχνουμε την κρέμα των πράσων μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει ανακινώντας το σκεύος απαλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σαφράν διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό και μία πρέζα αλάτι.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι με τη σάλτσα. Αναδεύουμε το σκεύος για να ανακατευτούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με τριμμένο Parmigiano-Reggiano.