Ζυμαρικά cellentani με σάλτσα πράσου και λουκάνικα

Εμφανίσεις: 1.322
Ζυμαρικά cellentani με σάλτσα πράσου και λουκάνικα
Υλικά:
400 γρ. ζυμαρικά cellentani
360 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
80 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
60 ml γάλα φρέσκο πλήρες
30 γρ. βούτυρο
300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. πράσα (2-3 μέτρια)
3 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
2 γρ. σαφράν (σκόνη)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : κρέμα πράσου: ζυμαρικά σελεντάνι: ιταλικά ζυμαρικά | Bean soup calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν, προσθέτουμε τα πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες. Τα αφήνουμε να σοταριστούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι όπου έχουμε ζεστάνει το γάλα, τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια αρκετά παχιά κρέμα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε τα πράσα βάζουμε το λουκάνικο τριμμένο και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σοταριστεί μέχρι να πάρει χρώμα. Το πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και ρίχνουμε την κρέμα των πράσων μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει ανακινώντας το σκεύος απαλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σαφράν διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό και μία πρέζα αλάτι.

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι με τη σάλτσα. Αναδεύουμε το σκεύος για να ανακατευτούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με τριμμένο Parmigiano-Reggiano.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες1015
Πρωτεΐνες ζωικές21,58 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές10,9 γρ.
Υδατάνθρακες84,46 γρ.
Λιπαρά60,57 γρ.
Σάκχαρα0,82 γρ.