Εκτέλεση συνταγής
Ζύμη για τα lasagne: Ζυμώνουμε το αλεύρι με τα αυγά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί και το αλάτι και δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά τουλάχιστον πριν τη χρησιμοποιήσουμε (pasta fresca).
Σάλτσα besciamella με σαφράν: Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι και το αλάτι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουμε μια κρέμα που ονομάζεται roux.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και στη συνέχεια του συμπληρώνουμε το roux ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα ( fouet) για να μη σβολιάσει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Προσθέτουμε και τη σκόνη σαφράν, ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε τετράγωνα περίπου 10x12 εκ. (δείτε εδώ τις οδηγίες). Βουτυρώνουμε ένα ταψί και καλύπτουμε τον πυθμένα με λίγη ποσότητα από την κρέμα μας. Βάζουμε ένα πρώτο στρώμα από lasagne και καλύπτουμε με κρέμα. Εναλλάσσουμε τα lasagne με κρέμα besciamella μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας (περίπου 4 στρώσεις) σκορπίζοντας πάνω στην κρέμα κάθε φορά τα νήματα του σαφράν.
Ολοκληρώνουμε με κρέμα και πασπαλίζουμε με το primo fiore sardo τριμμένο και λίγο πιπέρι.
Ψήνουμε στους 170°C για 25 λεπτά περίπου και σερβίρουμε τα lasagne ζεστά.
Σάλτσα besciamella με σαφράν: Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι και το αλάτι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουμε μια κρέμα που ονομάζεται roux.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και στη συνέχεια του συμπληρώνουμε το roux ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα ( fouet) για να μη σβολιάσει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Προσθέτουμε και τη σκόνη σαφράν, ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε τετράγωνα περίπου 10x12 εκ. (δείτε εδώ τις οδηγίες). Βουτυρώνουμε ένα ταψί και καλύπτουμε τον πυθμένα με λίγη ποσότητα από την κρέμα μας. Βάζουμε ένα πρώτο στρώμα από lasagne και καλύπτουμε με κρέμα. Εναλλάσσουμε τα lasagne με κρέμα besciamella μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας (περίπου 4 στρώσεις) σκορπίζοντας πάνω στην κρέμα κάθε φορά τα νήματα του σαφράν.
Ολοκληρώνουμε με κρέμα και πασπαλίζουμε με το primo fiore sardo τριμμένο και λίγο πιπέρι.
Ψήνουμε στους 170°C για 25 λεπτά περίπου και σερβίρουμε τα lasagne ζεστά.