Γρανίτα εσπεριδοειδών

Εμφανίσεις: 4.955
Γρανίτα εσπεριδοειδών
Υλικά:
10 γρ. λεμονόχορτο (4 φύλλα)
1 πορτοκάλι
1 τεμ. κίτρο
1 γκρέιπφρουτ
200 ml ανθρακούχο μεταλλικό νερό
50 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες ζάχαρη | συνταγές με λεμονόχορτο | πορτοκάλι | συνταγές με κίτρο | συνταγές με κίτρο

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα εσπεριδοειδή και κόβουμε τις φλούδες σε λωρίδες julienne και στη συνέχεια σε μικρούς κύβους, προσεκτικά το λευκό μέρος και το κρατάμε στην άκρη (θα χρειαστούμε 2 κουτ. της σούπας).

Στύβουμε όλα τα εσπεριδοειδή και σουρώνουμε το χυμό. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να μειωθεί στο μισό και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Αναμειγνύουμε τον χυμό των εσπεριδοειδών με τους κύβους της φλούδας και το λεμονόχορτο ψιλοκομμένο. Τα προσθέτουμε στο σιρόπι και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ανακατεύουμε συχνά με το σύρμα ( fouet) για να αποκτήσει λεπτούς κόκκους. Σερβίρουμε αμέσως μόλις παγώσει.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες96
Πρωτεΐνες φυτικές0,45 γρ.
Υδατάνθρακες19,15 γρ.
Σάκχαρα17,85 γρ.
Φυτικές ίνες1,4 γρ.