Εκτέλεση συνταγής
Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με τη σοκολάτα. Στη συνέχεια, τρίβουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στα κορν φλέικς.
Συμπληρώνουμε τη σοκολάτα με το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα με τα κορν φλέικς και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα, πιέζουμε καλά για να σχηματιστεί η βάση μας και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Στο μεταξύ, φτιάχνουμε την κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια, βάζουμε τη ζελατίνη σε παγωμένο νερό να μουλιάσει.
Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να το αφήσουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη ζελατίνη που έχουμε μουλιάσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα ( fouet) το ανθότυρο, τη ζάχαρη άχνη και το μείγμα του γάλακτος που ετοιμάσαμε, μέχρι να γίνουν βελούδινη κρέμα (καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε ένα μπλέντερ χειρός και ένα κόσκινο για να λιώσουμε τη ζάχαρη και το ανθότυρο, για να φτιάξουμε την κρέμα μας λεία χωρίς να σβολιάσει).
Τέλος, στο μπολ με την κρέμα προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ( fouet) ζαχαροπλαστικής με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, το περιχύνουμε πάνω από τη βάση που έχουμε ετοιμάσει και αφήνουμε το γλυκό όλη νύχτα στο ψυγείο.
Την επομένη, γαρνίρουμε με κομμένες κόκκινες βανίλιες, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Συμπληρώνουμε τη σοκολάτα με το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα με τα κορν φλέικς και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα, πιέζουμε καλά για να σχηματιστεί η βάση μας και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Στο μεταξύ, φτιάχνουμε την κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια, βάζουμε τη ζελατίνη σε παγωμένο νερό να μουλιάσει.
Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να το αφήσουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη ζελατίνη που έχουμε μουλιάσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα ( fouet) το ανθότυρο, τη ζάχαρη άχνη και το μείγμα του γάλακτος που ετοιμάσαμε, μέχρι να γίνουν βελούδινη κρέμα (καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε ένα μπλέντερ χειρός και ένα κόσκινο για να λιώσουμε τη ζάχαρη και το ανθότυρο, για να φτιάξουμε την κρέμα μας λεία χωρίς να σβολιάσει).
Τέλος, στο μπολ με την κρέμα προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ( fouet) ζαχαροπλαστικής με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, το περιχύνουμε πάνω από τη βάση που έχουμε ετοιμάσει και αφήνουμε το γλυκό όλη νύχτα στο ψυγείο.
Την επομένη, γαρνίρουμε με κομμένες κόκκινες βανίλιες, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.