Νηστίσιμα τρουφάκια καρότου με τριμμένη ινδική καρύδα

Εμφανίσεις: 22.623
Νηστίσιμα τρουφάκια καρότου με τριμμένη ινδική καρύδα
Υλικά:
1 πορτοκάλι (το ξύσμα και το χυμό)
400 γρ. ινδική καρύδα (τρίμμα)
1 κιλό καρότα
300 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι


Προτεινόμενες μερίδες: 60

Ετικέτες : εύκολα τρουφάκια: ινδοκάρυδο: καρότο | Mousse calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε julienne. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού, μία πρέζα αλάτι και τα 200 γρ. του ινδοκάρυδου.

Μαγειρεύουμε τα καρότα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά ανακατεύοντας συχνά και στη συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα σε ένα πιάτο για να κρυώσει, σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη.

Τέλος, πλάθουμε μπαλάκια με το μείγμα του καρότου (30 γρ. περίπου το καθένα) και τα περνάμε από την υπόλοιπη τριμμένη καρύδα. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο ώσπου να τα σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες50
Πρωτεΐνες φυτικές0,4 γρ.
Υδατάνθρακες7,51 γρ.
Λιπαρά2,23 γρ.
Σάκχαρα6,96 γρ.
Φυτικές ίνες1,12 γρ.