Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε julienne. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού, μία πρέζα αλάτι και τα 200 γρ. του ινδοκάρυδου.
Μαγειρεύουμε τα καρότα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά ανακατεύοντας συχνά και στη συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα σε ένα πιάτο για να κρυώσει, σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη.
Τέλος, πλάθουμε μπαλάκια με το μείγμα του καρότου (30 γρ. περίπου το καθένα) και τα περνάμε από την υπόλοιπη τριμμένη καρύδα. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο ώσπου να τα σερβίρουμε.
Μαγειρεύουμε τα καρότα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά ανακατεύοντας συχνά και στη συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα σε ένα πιάτο για να κρυώσει, σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη.
Τέλος, πλάθουμε μπαλάκια με το μείγμα του καρότου (30 γρ. περίπου το καθένα) και τα περνάμε από την υπόλοιπη τριμμένη καρύδα. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο ώσπου να τα σερβίρουμε.