Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με τη σταφίδα και το κρασί και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες. Στη συνέχεια, αδειάζουμε τα μήλα από τη μαρινάδα και τα πιέζουμε λίγο να φύγουν τα υγρά. Προσθέτουμε και τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και την κόβουμε σε τέσσερα τετράγωνα κομμάτια. Γεμίζουμε κάθε κομμάτι με το μείγμα του μήλου εκτός από τις άκρες, τις οποίες κλείνουμε με το χέρι.
Λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια των στρούντελ. Τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 190°C για 20 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ, σουρώνουμε το ζωμό της μαρινάδας με το κρασί και τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει λίγο πηχτός.
Στη συνέχεια, κόβουμε το κάθε στρούντελ σε δύο μέρη και τα σερβίρουμε γαρνιρισμένα με τη σος του κρασιού και ένα ξυλαράκι κανέλας.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και την κόβουμε σε τέσσερα τετράγωνα κομμάτια. Γεμίζουμε κάθε κομμάτι με το μείγμα του μήλου εκτός από τις άκρες, τις οποίες κλείνουμε με το χέρι.
Λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια των στρούντελ. Τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 190°C για 20 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ, σουρώνουμε το ζωμό της μαρινάδας με το κρασί και τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει λίγο πηχτός.
Στη συνέχεια, κόβουμε το κάθε στρούντελ σε δύο μέρη και τα σερβίρουμε γαρνιρισμένα με τη σος του κρασιού και ένα ξυλαράκι κανέλας.