Στρούντελ με μήλα και κρασί

Εμφανίσεις: 4.246
Στρούντελ με μήλα και κρασί
Υλικά:
10 γρ. βούτυρο
20 γρ. σταφίδες ξανθές (1 κουτ. σούπας)
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
250 γρ. φύλλο σφολιάτας
50 γρ. ζάχαρη μαύρη (2 κουτ. σούπας)
400 γρ. μήλα κοκκινα (2 μήλα)
1 πρέζα κανέλλα (σκόνη)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες μήλα κοκκινα | φύλλο σφολιάτας συνταγές | συνταγές με κρασί λευκό | συνταγές με βούτυρο | βούτυρο συνταγή | Yogurt calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με τη σταφίδα και το κρασί και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες. Στη συνέχεια, αδειάζουμε τα μήλα από τη μαρινάδα και τα πιέζουμε λίγο να φύγουν τα υγρά. Προσθέτουμε και τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και την κόβουμε σε τέσσερα τετράγωνα κομμάτια. Γεμίζουμε κάθε κομμάτι με το μείγμα του μήλου εκτός από τις άκρες, τις οποίες κλείνουμε με το χέρι.

Λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια των στρούντελ. Τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 190°C για 20 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο μεταξύ, σουρώνουμε το ζωμό της μαρινάδας με το κρασί και τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει λίγο πηχτός.

Στη συνέχεια, κόβουμε το κάθε στρούντελ σε δύο μέρη και τα σερβίρουμε γαρνιρισμένα με τη σος του κρασιού και ένα ξυλαράκι κανέλας.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες499
Πρωτεΐνες ζωικές4,65 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,02 γρ.
Υδατάνθρακες54,32 γρ.
Λιπαρά26,15 γρ.
Σάκχαρα22,26 γρ.
Φυτικές ίνες1,3 γρ.