Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ με το σύρμα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν καλά τα υλικά (αν θέλουμε, πρώτα κάνουμε παστερίωση αυγών). Προσθέτουμε το mascarpone και το ένα σφηνάκι ρούμι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα. Στο τέλος, συμπληρώνουμε την κρέμα γάλακτος αργά και σταθερά, ώστε το μείγμα να είναι συνέχεια "δεμένο". Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε μία κούπα καφέ εσπρέσο και ρίχνουμε μέσα το δεύτερο σφηνάκι ρούμι. Παίρνουμε τα ποτήρια που θέλουμε να φτιάξουμε το tiramisu. Ξεκινάμε γεμίζοντας ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με την κρέμα tiramisu. Σε κάθε ποτήρι βάζουμε μία στρώση κρέμας και μία στρώση μπισκότα savoyard βουτηγμένα στον καφέ και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία "χτίζοντας" τα tiramisu (προσοχή, αν ο καφές είναι πολύ ζεστός, δεν πρέπει να αφήσουμε τα μπισκότα πολλή ώρα βουτηγμένα, γιατί θα λιώσουν). Τέλος, καλύπτουμε με κρέμα και την ώρα που πρόκειται να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο.
Αν θέλουμε, μπορούμε να γαρνίρουμε επιπλέον τα tiramisu μας με τριμμένη ή ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα.
Φτιάχνουμε μία κούπα καφέ εσπρέσο και ρίχνουμε μέσα το δεύτερο σφηνάκι ρούμι. Παίρνουμε τα ποτήρια που θέλουμε να φτιάξουμε το tiramisu. Ξεκινάμε γεμίζοντας ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με την κρέμα tiramisu. Σε κάθε ποτήρι βάζουμε μία στρώση κρέμας και μία στρώση μπισκότα savoyard βουτηγμένα στον καφέ και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία "χτίζοντας" τα tiramisu (προσοχή, αν ο καφές είναι πολύ ζεστός, δεν πρέπει να αφήσουμε τα μπισκότα πολλή ώρα βουτηγμένα, γιατί θα λιώσουν). Τέλος, καλύπτουμε με κρέμα και την ώρα που πρόκειται να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο.
Αν θέλουμε, μπορούμε να γαρνίρουμε επιπλέον τα tiramisu μας με τριμμένη ή ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα.