Tiramisu

Εμφανίσεις: 5.448
Tiramisu
Υλικά:
60 ml ρούμι λευκό (2 σφηνάκια)
500 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ (savoyard)
200 γρ. καφές espresso
500 γρ. τυρί mascarpone (μασκαρπόνε)
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρ. ζάχαρη (5 κουτ. σούπας)
50 γρ. κακάο
5 κρόκοι αυγού


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες ρούμι λευκό συνταγές | ρούμι λευκό συνταγές | συνταγές με κακάο | συνταγές με κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά | συνταγή με ρούμι λευκό | Sauce calories

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ με το σύρμα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν καλά τα υλικά (αν θέλουμε, πρώτα κάνουμε παστερίωση αυγών). Προσθέτουμε το mascarpone και το ένα σφηνάκι ρούμι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα. Στο τέλος, συμπληρώνουμε την κρέμα γάλακτος αργά και σταθερά, ώστε το μείγμα να είναι συνέχεια "δεμένο". Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο.

Φτιάχνουμε μία κούπα καφέ εσπρέσο και ρίχνουμε μέσα το δεύτερο σφηνάκι ρούμι. Παίρνουμε τα ποτήρια που θέλουμε να φτιάξουμε το tiramisu. Ξεκινάμε γεμίζοντας ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με την κρέμα tiramisu. Σε κάθε ποτήρι βάζουμε μία στρώση κρέμας και μία στρώση μπισκότα savoyard βουτηγμένα στον καφέ  και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία "χτίζοντας" τα tiramisu  (προσοχή, αν ο καφές είναι πολύ ζεστός, δεν πρέπει να αφήσουμε τα μπισκότα πολλή ώρα βουτηγμένα, γιατί θα λιώσουν). Τέλος, καλύπτουμε με κρέμα και την ώρα που πρόκειται να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο.

Αν θέλουμε, μπορούμε να γαρνίρουμε επιπλέον τα tiramisu μας με τριμμένη ή ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες703
Πρωτεΐνες ζωικές11,84 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,02 γρ.
Υδατάνθρακες51,77 γρ.
Λιπαρά27,29 γρ.
Σάκχαρα19,1 γρ.
Φυτικές ίνες0,69 γρ.