Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε τη mozzarella di bufala σε λεπτές φέτες, τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τις φυλάμε στο ψυγείο.
Ζεματίζουμε τις ντομάτες (blanchir), τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε και τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο ξεφλουδισμένο με το ελαιόλαδο, στη συνέχεια το αφαιρούμε και ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε στη συνέχεια και τα φύλλα βασιλικού, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Στο μεταξύ, ρίχνουμε τα paccheri σε νερό αλατισμένο που βράζει και μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή άλλο πυρίμαχο ταψί και ρίχνουμε τα μισά ζυμαρικά, απλώνουμε τις μισές φέτες mozzarella di bufala, περιχύνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας και τη μισή ποσότητα από το Parmigiano-Reggiano τριμμένο. Κατόπιν κάνουμε άλλη μία στρώση με τα υλικά μας, πασπαλίζοντας στο τέλος το υπόλοιπο Parmigiano-Reggiano και ψήνουμε στους 200°C για 10 λεπτά.
Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, το αφήνουμε να «κάτσει» για λίγα λεπτά και στη συνέχεια το σερβίρουμε ζεστό.
Ζεματίζουμε τις ντομάτες (blanchir), τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε και τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο ξεφλουδισμένο με το ελαιόλαδο, στη συνέχεια το αφαιρούμε και ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε στη συνέχεια και τα φύλλα βασιλικού, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Στο μεταξύ, ρίχνουμε τα paccheri σε νερό αλατισμένο που βράζει και μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή άλλο πυρίμαχο ταψί και ρίχνουμε τα μισά ζυμαρικά, απλώνουμε τις μισές φέτες mozzarella di bufala, περιχύνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας και τη μισή ποσότητα από το Parmigiano-Reggiano τριμμένο. Κατόπιν κάνουμε άλλη μία στρώση με τα υλικά μας, πασπαλίζοντας στο τέλος το υπόλοιπο Parmigiano-Reggiano και ψήνουμε στους 200°C για 10 λεπτά.
Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, το αφήνουμε να «κάτσει» για λίγα λεπτά και στη συνέχεια το σερβίρουμε ζεστό.