Paccheri στο φούρνο με mozzarella di bufala

Εμφανίσεις: 2.949
Paccheri στο φούρνο με mozzarella di bufala
Υλικά:
400 γρ. ζυμαρικά paccheri
250 γρ. τυρί mozzarella di bufala (μοτσαρέλα βουβαλίσια)
75 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
750 γρ. ντομάτες φρέσκιες (7,5 τεμ.)
1 τεμ. σκόρδο
4 πρέζες αλάτι (2 για τη σάλτσα και 2 για τα ζυμαρικά)
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
3 γρ. βασιλικός φρέσκος (7-8 φύλλα)
1 πρέζα ρίγανη


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : ζυμαρικά paccheri: μοτσαρέλα βουβαλίσια: ζυμαρικά στο φούρνο | Beef calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τη mozzarella di bufala σε λεπτές φέτες, τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τις φυλάμε στο ψυγείο.

Ζεματίζουμε τις ντομάτες (blanchir), τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε και τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο ξεφλουδισμένο με το ελαιόλαδο, στη συνέχεια το αφαιρούμε και ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε στη συνέχεια και τα φύλλα βασιλικού, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.

Στο μεταξύ, ρίχνουμε τα paccheri σε νερό αλατισμένο που βράζει και μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή άλλο πυρίμαχο ταψί και ρίχνουμε τα μισά ζυμαρικά, απλώνουμε τις μισές φέτες mozzarella di bufala, περιχύνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας και τη μισή ποσότητα από το Parmigiano-Reggiano τριμμένο. Κατόπιν κάνουμε άλλη μία στρώση με τα υλικά μας, πασπαλίζοντας στο τέλος το υπόλοιπο Parmigiano-Reggiano και ψήνουμε στους 200°C για 10 λεπτά.

Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, το αφήνουμε να «κάτσει» για λίγα λεπτά και στη συνέχεια το σερβίρουμε ζεστό.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες695
Πρωτεΐνες ζωικές16,72 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές10,92 γρ.
Υδατάνθρακες86,84 γρ.
Λιπαρά26,92 γρ.
Σάκχαρα9,12 γρ.
Φυτικές ίνες2,7 γρ.