Ανάμεικτη σαλάτα με ξίδι βαλσάμικο, σερβιρισμένη σε γκοφρέτα ψωμιού carasau

Εμφανίσεις: 4.277
Ανάμεικτη σαλάτα με ξίδι βαλσάμικο, σερβιρισμένη σε γκοφρέτα ψωμιού carasau
Υλικά:
20 γρ. ψωμί carasau (2 φύλλα)
500 γρ. ανάμεικτη σαλάτα φρέσκια
120 γρ. τυρί gorgonzola (γκοργκοντζόλα) (γλυκό)
30 γρ. καρύδια (3 κουτ. σούπας)
30 γρ. κουκουνάρι (3 κουτ. σούπας)
40 γρ. σταφίδες ξανθές
2 πρέζες αλάτι
40 ml ξίδι βαλσάμικο (8 κουτ. σούπας)
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
40 ml ελαιόλαδο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες τυρί gorgonzola (γκοργκοντζόλα) | κουκουνάρι συνταγές | ψωμί carasau | ψωμί carasau συνταγές | συνταγές με ψωμί carasau | Peanuts shelled calories

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε το ψωμί carasau σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μουλιάσει και στη συνέχεια χωρίζουμε κάθε φύλλο σε δύο μέρη. Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε ανάποδα 4 πυρίμαχα φλιτζάνια και τα «τυλίγουμε» με το μουσκεμένο ψωμί. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε το ψωμί μέχρι να στεγνώσει, περίπου για 15 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε τα ψωμιά μας να κρυώσουν.

Στο μεταξύ, πλένουμε την ανάμεικτη σαλάτα και την ψιλοκόβουμε με τα χέρια. Κόβουμε το τυρί σε κύβους και ψιλοκόβουμε τα καρύδια.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα και τη σερβίρουμε μέσα στις «κούπες» ψωμιού που έχουμε ψήσει, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αφού το ανακατέψουμε με το ξίδι βαλσάμικο.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες369
Πρωτεΐνες ζωικές5,73 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,63 γρ.
Υδατάνθρακες6,25 γρ.
Λιπαρά26,9 γρ.
Σάκχαρα2,38 γρ.
Φυτικές ίνες0,3 γρ.